Коржі з сиром та коріандром

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Коржі з сиром та коріандром

Ці коржі - майже повністю повторення рецепту «Єврейські коржі з сиром та коріандром». Тільки половину твердого сиру я замінила сиром кисломолочним. Тісто неймовірно пухке, м'яке і дуже смачне. До того ж – коржі дуже ароматні. З вказаних інгредієнтів виходить 6 коржів діаметром 15-18 см.

Список ингредиентов

  • тепла вода120 мл
  • тепле молоко 120 мл
  • йогурт натуральний, густий4 ст л
  • дріжджі сухі8 г
  • сир кисломолочний100 г
  • сир твердий100 г
  • сіль та цукорпо 0,5 ст л
  • мелений коріандр1 ч л
  • борошно пшеничне600 г
  • олія 1 ст л
  • жовток курячого яйця1шт

Способ приготовления

У чаші міксера змішуємо цукор, дріжджі та теплі воду і молоко. Додаємо розтертий блендером кисломолочний сир, перемішуємо. Висипаємо приблизно половину борошна, перемішуємо. Наливаємо олію, перемішуємо. По частках додаємо борошно, що залишилося. Борошна може піти трохи більше або менше (залежить від його якостей), тому додаємо йог потроху. Тісто повинно бути ніжним, м'яким. добре його вимішуємо. Формуємо з тіста кулю і викладаємо у миску, змащену 1 чайною ложкою олії, перегортаємо тісто, щоб все воно стало покрите олією.
Прикриваємо миску з тістом плівкою і ставимо у тепле місце на 1 годину – тісто виросте у 2-2,5 рази.

Викладаємо тісто на робочу поверхню і розплескуємо. Зверху натираємо твердий сир на середній тертці.

Вмішуємо сир у тісто, щоб він розподілився рівномірно.
Ділимо тісто на 6 однакових часток. З кожної формуємо кулю,

яку качалкою розкачуємо у коло завтовшки 0,7 - 1 см.
Прикриваємо заготовки коржів плівкою і даємо їм підійти хвилин 15-20.

Змащуємо поверхню коржів розбовтаним жовтком (з 1 чайною ложкою води) і

посипаємо коріандром.

Ставимо деко з коржами у розігріту до 150 градусів духовку і випікамо 35-40 хвилин. Час випікання залежить від особливостей духовки, тому перевірямо готовність дерев'яною паличкою.
Готові коржі перекладаємо на решітку, прикриваємо рушником і залишаємо хоча б хвилин на 20-30, потім можна пригощатись.

Мені здається, такої пухкої випічки в менге ще ніколи не виходило!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже апетитні . Сир робить випічку неймовірно смачною, я наприклад, люблю основу для піци пекти з додаванням кисломолочного сиру й не тільки..., спробую спекти такі коржі.

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Дякую, Катю!
А я кисломолочний сир раніше ніколи нів хліб, ні в піцу не додавала... Тепер буду обов"язково - дуже сподобалося тісто!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Так смачно виглядає! Дякую за рецепт,спробую!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дуже апетитні і ароматні коржі! Тісто в розрізі неймовірне!)

Аватар пользователя Julcook
4 уровень

Дякую, дівчата!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Раечка, какие пышные у тебя лепешечки получились!!!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Спасибо, Валечка!

Аватар пользователя ra36
6 уровень