Сирні палички з яблучною начинкою

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Сирні палички з яблучною начинкою

Неймовірне печиво! Спробувала його дуже давно, одразу сподобалося – ніжне, хрустке, ароматне... Скільки б не зробила – одразу розходиться! Приготування цього печива потребує трошки часу, але воно того варте, повірте!

Список ингредиентов

  • вершкове масло100 г
  • борошно пшеничне100 г + на розкачування
  • сир кисломолочний 100 г
  • сільщіпка
  • яблука150 г, чищені
  • лимонний сік1 ч л
  • крохмаль 10 г
  • цукор1 ст л
  • цукрова пудра3-4 ст л

Способ приготовления

З цієї кількості інгредієнтів виходить приблизно 1 деко печива.
Холодне масло натерти на крупній тетрці у чашу міксера. Туди ж покласти сир, розтертий блендером (або протертий через сито), сіль та просіяне борошно. Швидко замісити тісто (я роблю це за допомогою міксеру). Тісто виходить дуже ніжне, м'яке, але борошна додавати не треба.
Загорнути тісто у плівку і покласти у холодильник на 1 годину.

Для начинки яблука почистити, вирізати серцевину і натерти на крупній тертці. Одразу, щоб не потемнішали, оббризкати лимонним соком. Додати до яблук цукор і перемішати. Цукра можна покласти більше або менше – залежить від солодкості яблук та ваших смаків. Викласти яблука з цукром на суху сковороду і розігрівати на середньому вогні. Помішуючи та при потребі прикриваючи кришкою. Хвилин через 3-5, коли яблука добре пустять сік, присипати їх крохмалем. Перемішати, зменшити вогонь і, помішуючи, довести до загустіння (ще 2-3 хвилини). Начинку остудити.

На присипаному борошном столі тісто розкачати у тонкий шар, приблизно 2 мм. Якщо тісто не буде тонким, печиво не вийде таким хрустким, схожим на листкове. Вирізати з тіста прямокутник, який розрізати на квадрати зі стороною приблизно 4-4,5 см.

Вдовж одного з боків викласти смужку начинки.

Загорнути тісто рулетиком, щоб начинка опинилася в центрі. Виходить такий тоненький «пальчик».

Викласти заготовки на деко, вистелене пергаментом для випічки. Деко поставити у розігріту до 180 градусів С духовку й випікати близько 15 хвилин, до світло-золотистого кольору.

Готове печиво остудити і обкачати у цукровій пудрі.

Замість яблук можна покласти дуже густе повидло, але воно все одно може витікати під час випікання, а яблука, що так приготовлені, не розтікаються.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже смачно

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Смачне печиво

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Смакота!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дякую, дівчата!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Красота!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Спасибо!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Вітаю з рецептом тижня!

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Вітаю!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Рая, поздравляю с Рецептом Недели!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Спасибо, девочки!!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень