Сирні крекери

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Сирні крекери

Дуже смачні – відірватись неможливо! Крекери виходять, наче з листкового тіста. Зверху можна посипати паприкою, кмином – за смаком. А можна і ничим не посипати – все одно дуже смачно!

Список ингредиентов

  • сир твердий 220 г
  • борошно пшеничне140 г + на розкачування
  • вершкове масло 100 г
  • сільза смаком
  • вода 2-3 ст л
  • кунжут 1-2 ст л
  • молоко1-2 ст л

Способ приготовления

З вказаної кількості інгредієнтів виходить 3 деко крекерів.
Сир тнатерти на середній тертці.

Холодне вершкове масло натерти на середній тертці прямо у чашу міксеру чи комбайну. Туди ж покласти натертий сир і просіяне борошно. Перемішати у крупку.

Потрохи додавати води – доки тісто не можна буде зліпити у кулю. Води може піти й менше, тому додавати обережно, потроху.
Кулю з тіста обмотати плівкою і покласти у холодильник на 30 хвилин.

На присипаному борошном столі розкачати тісто у тонкий пласт – 2-3 мм, не більше.
Розрізати пласт на невеличкі квадрати (ромби чи трикутники). Якщо вирізати крекери інших форм, то буде багато залишків тіста. Його, звісно, знову будемо використовувати, але в ньому буде вже більше борошна – крекери будуть на такими хрусткими.

Поверхню крекерів змастити молоком і присипати кунжутом. Це робити не обов'язково – якщо любите кунжут. Або можна присипати паприкою чи кмином...

Викладаємо заготовки крекерів на деко, вистелене пергаментом. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів С духовці хвилин 15-20, до світло-золотистого кольору.

Як охолонуть, крекери можна подавати на стіл.
Дуже-дуже смачні крекери!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Які хрустики смачнющі!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Смачнющі!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

ммммм, якими хрусткими вони виглядають!...

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Так и есть на самом деле!

Аватар пользователя ra36
6 уровень