Австрійський сирний торт "Гауда"

Австрійський сирний торт "Гауда"

Пропоную вашій увазі рецепт найніжнішого в світі торта. Легкий бісквіт,тропічний фрукт та суфле з ,аке тане у роті. Ідеальне поєднання нікого не залишить байдужим. Рецепт знайшла давно у талановитого кондитера з Києва Ніни,але все не наважувалася спробувати,а даремно,смачно неймовірно. Ананаси можна замінити консервованими персиками або абрикосом, але гадаю що всеж таки з ананасом вийде більш ідеально. Яйця раджу використовувати домашні, щоб вийшов гарний жовтий колір як у бісквіта так і у суфле.Не лякайтеся великою кількістю пошагових,рецепт зовсім не складний. Просто хотілося Вам більш детально і досконально описати весь процес приготування.

Список ингредиентов

  • бісквіт:
  • яйця3 шт.
  • кокосова стружка25 г
  • цукор75 г
  • крохмаль30 г
  • борошно30 г
  • суфле:
  • сир гауда75 г
  • яйця4 шт.
  • вершки жирні 100 мл
  • молоко100 мл
  • борошно2 ст.л.
  • цукор 100 г
  • вершкове масло90 г
  • лимонний сік1/2 ч.л.
  • сіль1 щ.
  • інше:
  • ананас1/2 банки
  • цукрова пудра2-3 ст.л.
  • білий шоколад для декору
  • форма 24 см

Способ приготовления

Яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки збити з половиною цукру.

Збивати хвилин 7-10,поки весь цукор не розчиниться і не вийде кремоподібна маса.

Білки збиваємо міксером з рештою цукру в міцну піну. Можно додати декілька крапель лимонного соку.

В жовтки додати пару ложок білків,акуратно знизу вгору перемішати.

Додати кокосову стружку і перемішати.

Просіяти крохмаль з борошном, додати трохи до яєць і акуратно перемішати.

Додати ще трохи білків,перемішати. Потім всипати решту борошна з крохмалем,теж перемішати. В останню чергу додати останні білки.

Вилити тісто в застелену пергаментом форму і відправити в розігріту духовку 180С на 20-25 хвилин.

Залиште остигати бісквіт у формі,а потім вже злегка теплим викладіть на ришітку.

Тепер будемо готувати суфле. Для цього змішаємо вершки з молоком та поставимо на повільний вогонь нагрівати.

натерти на дрібній тертці.

Відправимо до добре теплого молока з вершками, помішуючи розчиняємо сир.

Борошно змішуємо з половиною цукру. Висипаємо до молочно-сирної маси. Добре та швидко перемішуємо,щоб не було комків.

Потім додаємо вершкове масло,розчиняємо його,та вимикаємо вогонь. Тепер треба щоб маса повністю остигла.

Коли маса остигне починаємо додавати жовтки по одному,добре перемішуючи.

Окремо збиваємо білки з рештою цукру,та за три рази акуратно додаємо до основної маси.

Наше суфле готове.

В форму для випічки викладаємо пергамент на дно та на боки. Повертаємо бісквіт у форму,викладаємо на нього шматочки ананасу.

Потім виливаємо зверху суфле. Форму закручуємо з усіх боків та дно фольгою. Ставимо у розігріту духовку 150-160С. на 70-80 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Можно випікати відразу 40 хвилин при 160С,потім ще 30-40 при 150С.

Вимкнути духовку і нехай постоїть там пів годинки при злегка відкритих дверцятах. Потім вже нехай остигне і прямо в формі на нічь до холодильника.

Зранку вже зняти форму.

Присипаємо цукровою пудрою зверху. Прикрашаємо кубиками сиру та білим шоколадом у вигляді шматочків сиру.

Це неймовірно смачно!!!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Очень необычный рецепт. Выглядит аппетитно и оригинально. Интересное сочетание сыра гауда и кокосовой стружки. Можно попробовать ананасы заменить апельсином, должно быть тоже вкусно.

Аватар пользователя Nika_G
6 уровень

Спасибо! Здесь вообще хорошое сочетание кокосовой стружки,свежего ананаса и легкого привкуса сыра. С апельсином может вполне неплохо,а на счет клубники и вишни слышала негативные отзывы.

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дуже апетитно такий ніжний

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Оксаночка,спасибо!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дуже цікавий торт! Супер!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Ирочка,спасибо большое!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Какой интересный рецепт! И очень аппетитное исполнение!!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Рада что Вам понравилось! Спасибо огромное,Рая!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Наташенька, вот это да!!! Нежнейшая структура!)

Аватар пользователя Julcook
3 уровень

Юлечка,рада тебе очень! Спасибо огромное,мне безумно приятно!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Наташенька, шикарный тортик!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Ликочка,спасибо тебе огромное!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

ОСЬ такі очи в мене зараз! Круто, дуже круто!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

ОСЬ такі очи в мене зараз! Круто, дуже круто!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую! Приємно дуже!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень