Сковорода з картоплею по-грецьки

Дуже смачний варіант приготування картоплі. І дуже простий!
Духмяна, яскрава, апетитна, ця страва змушує їсти, навіть коли ти не голодний. Картоплю можна відварити заздалегіть, тоді приготування займе лічені хвилини.
- Время приготовления: 1 час
- Количество порций: 3 порції
- Кухня: Греческая кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Сирні примхи-2»
Список ингредиентов
- картопля — 10 шт, трохи менше середнього розміру
- маслини без кісточок — 10-15 шт
- оливкова олія — 2 ст л
- вершкове масло — 40 г
- перець болгарський маринований, червоного кольору — 0,5 шт
- сир фета — 150 г
- часник — 3 зубки
- прованські трави — 2-3 щіпки
- сіль, чорний мелений перець — за смаком
Способ приготовления

Картоплю відварити у мундирі, майже до готовності. Не можна, щоб вона розварилася. Остудити й почистити. Потім нарізати картоплю кружальцями товщиною близько 1 см. Якщо кружальця виходять завеликі, розрізати їх навпіл.
Нарізати шматочками перець, маслини розрізати навпіл, часник почистити й нарізати пластинками.
(Якщо робити страву влітку, перець треба брати свіжий, потім обсмажити його протягом 3 хвилин.)

На сковороді розігріти оливкову олію і вершкове масло. Обсмажити картоплю з обох боків до золотистого кольору. Викладати картоплю в 1 шар, тому смажити поступово, перекладаючи обсмажену картоплю на тарілку.

Коли вся картопля буде обсмажена, на ту ж сковороду викласти часник. Обсмажувати його секунд 30. Потім повернути у сковороду картоплю, викласти маслини, перець, подрібнену фету. Додати сіль, перець, прованські трави.

Акуратно перемішати. Поставити на невеликий вогонь і готувати ще хвилин 5.

Перекласти страву у тарілки й одразу подавати.

Дуже смачно!
- Дата публикации: 10.02.18 - 09:08
- Добавлен в кулинарную книгу: 5
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 5)
картопля, часник, прованські трави, перчик.....які аромати.
Люблю такі рецепти.
Дякую! Мене теж зехопило!
Смачно,ароматно!
Дуже смачна картопля!!!
Смакота
Люблю такі страви 
Дякую!!!