Люля-кебаб по-грецьки

Пропоную домашній варіант цієї страви, адже зазвичай її готують на мангалі. Я ж буду готувати на пательні-гриль, а можна – на звичайній сковороді або духовці.
Соковитий, ніжний кебаб з пікантною бринзою в середині – це дуже смачно!
- Время приготовления: 1,5 часа
- Количество порций: 3 - 4 порції
- Кухня: Греческая кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Сирні примхи-2»
Список ингредиентов
- м'ясний фарш — 500 г
- цибуля ріпчаста — 1 шт, велика
- сіль, чорний мелений перець — за смаком
- брынза (або сир фета) — 100 г
Способ приготовления

Цибулю нарізати якомога дрібніше.
Для люля кебаб підходить м'ясо бараніни або яловичини, з жиром (в мене - телятина). До фаршу додати цибулю, по 1 ч л спеції: зіра та коріандр, сіль та перець. Добре перемішати. Можна додати улюблені спеції для м'яса. Фарш добре вимісити, а потім відбити, кидаючи його 5-7 разів з силою на стіл або в миску – структура фарша при цьому зміниться, стане однорідною і під час готування кебаби не розлізуться.
Фарш перекласти у контейнер, закрити кришкою і протримати в холодильнику 1-2 години.

Бринзу нарізати брусочками приблизно 1,5х1,5х4 см.

Шматок фарша розплескати на долоні, покласти брусочок бринзи і

ретельно закатати фарш к видовжену котлету-кебаб, при цьому надійно притискати і закріпляти фарш, щоб не залишилося всередині пустоти (інакше кебаби розваляться) та щоб всі кінці були добре закриті – інакше жир буде витікати. Зручно це робити вологими руками.

Насадити кебаби на шампури. (Отут в мене помилка: я заздалегідь не замочила шампурики, тому вони в готовій страві некрасиві - підгорілі.....)

Викласти кебаби на решітку пательні-гриль, накрити пательню кришкою та смажити на середньому вогні хвилин 20-25. Кожні 5 хвилин кебаби перевертти.

Готові кебаби подавати одразу, гарячими.

Якщо смажити на сковороді, то спочатку на розігрітій з олією обсмажити на великому вогні хвилин 5-7, повертаючи, щоб кебаби з усіх сторін рівномірно обсмажилися. Затем перекласти кебаби на деко і запікати при 200 градусах С ще хвилин 10-15.
- Дата публикации: 11.02.18 - 05:30
- Добавлен в кулинарную книгу: 14
- Рейтинг:4.857145(средняя оценка: 4.9, всего голосов: 7)
Яка це смакота
Дякую Рая за таку смакоту 
Ммм...як смачно!
Дуже апепетитно
Дякую, дівчата!
Катя, спасибо!