Люля-кебаб по-грецьки

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Люля-кебаб по-грецьки

Пропоную домашній варіант цієї страви, адже зазвичай її готують на мангалі. Я ж буду готувати на пательні-гриль, а можна – на звичайній сковороді або духовці.
Соковитий, ніжний кебаб з пікантною бринзою в середині – це дуже смачно!

Список ингредиентов

  • м'ясний фарш 500 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт, велика
  • сіль, чорний мелений перецьза смаком
  • брынза (або сир фета) 100 г

Способ приготовления

Цибулю нарізати якомога дрібніше.
Для люля кебаб підходить м'ясо бараніни або яловичини, з жиром (в мене - телятина). До фаршу додати цибулю, по 1 ч л спеції: зіра та коріандр, сіль та перець. Добре перемішати. Можна додати улюблені спеції для м'яса. Фарш добре вимісити, а потім відбити, кидаючи його 5-7 разів з силою на стіл або в миску – структура фарша при цьому зміниться, стане однорідною і під час готування кебаби не розлізуться.
Фарш перекласти у контейнер, закрити кришкою і протримати в холодильнику 1-2 години.

Бринзу нарізати брусочками приблизно 1,5х1,5х4 см.

Шматок фарша розплескати на долоні, покласти брусочок бринзи і

ретельно закатати фарш к видовжену котлету-кебаб, при цьому надійно притискати і закріпляти фарш, щоб не залишилося всередині пустоти (інакше кебаби розваляться) та щоб всі кінці були добре закриті – інакше жир буде витікати. Зручно це робити вологими руками.

Насадити кебаби на шампури. (Отут в мене помилка: я заздалегідь не замочила шампурики, тому вони в готовій страві некрасиві - підгорілі.....)

Викласти кебаби на решітку пательні-гриль, накрити пательню кришкою та смажити на середньому вогні хвилин 20-25. Кожні 5 хвилин кебаби перевертти.

Готові кебаби подавати одразу, гарячими.

Якщо смажити на сковороді, то спочатку на розігрітій з олією обсмажити на великому вогні хвилин 5-7, повертаючи, щоб кебаби з усіх сторін рівномірно обсмажилися. Затем перекласти кебаби на деко і запікати при 200 градусах С ще хвилин 10-15.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Яка це смакота Дякую Рая за таку смакоту

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Ммм...як смачно!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дуже апепетитно

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Дякую, дівчата!

Аватар пользователя ra36
6 уровень
Аватар пользователя Котенок
4 уровень

Катя, спасибо!

Аватар пользователя ra36
6 уровень