Хліб з сиром і шинкою, запечений в духовці

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Хліб з сиром і шинкою, запечений в духовці

Ще один вид смачнючого гарячого бутерброду! На сніданок таким бутербродом залюбки можна нагодувати 3-х чоловік. Замість шинки можна покласти сосиски чи варену ковбасу, а можна обійтися й одним сиром.
Якщо вранці бракує часу, можна все приготувати звечора: і начинку в булку покласти, і в фольгу замотати, а вранці лише поставити в духовку. І через 20 хвилин у вас буде чудовий ситний сніданок!

Список ингредиентов

  • булочка 1 шт, вагою 200 г - не солодка
  • твердий сир 80 г
  • вершкове масло 50 г
  • шинка варено-клпчена 80 г

Способ приготовления

Для цієї страви булка повинна бути трохи черствуватою – тоді вона не буде сильно розсипатися. Надрізаємо булку на квадратики, з розмірами приблизно 1,5х1,5 см, не доходячи до низу булки приблизно на 1 см.

Сир натираємо на крупній тертці. Шинку нарізаємо тонкими маленькими смужками. Холодне вершкове масло натираємо на середній тертці.
В миску складаємо сир, шинку і масло і добре перемішуємо.

За допомогою чайної ложки або столового ножа (як призвичаїтесь) розкладуємо начинку у розрізи булки, заповнюючи їх усі.

Викладаємо булку на шматок фольги і прикриваємо булку так, щоб фольга була на пару сантиметрів вище булки (щоб сир не приставав до фольги). Закриваємо-защіпуємо фольгу і ставимо у розігріту до 200 градусів С духовку.

Запікаємо 15 хвилин. Потім фольгу розкриваємо і запікаємо ще 5 хвилин, щоб сир краще розтікся.

Подаємо одразу, гарячою. Дуже смачно!

Як булка охолоне, страва втрачає привабливість: не така ніжна, не така соковита, не така ароматна...
Але якщо шматочок булки (якщо залишився), розігріти в мікрохвильовій печі, всі смаки повертаються!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Яка смакота! та дуже цікава ідея!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дякую, Наташо!

Аватар пользователя ra36
6 уровень