Хліб з кисломолочного сиру

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Хліб з кисломолочного сиру

Кисломолочний сир робить структуру хліба дуже ніжною, оксамитовою. М'якиш надзвичайно м'який, мілкопористий, а скоринка хрустка. Під час нарізки хліб зовсім не кришиться. А який же він смачний!!!

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне 450 г
  • сир кисломолочний 170 г
  • вода 110 мл
  • молоко 100 мл
  • олія 1 ст л
  • сіль 1,5 ч л
  • цукор 1 ч л
  • дріжджі1,5 ч л

Способ приготовления

У чаші міксера перемішуємо дріжджі та цукор з теплою водою і молоком. Додаємо сир, попередньо розтертий блендером (або протертий через сіто). Якщо сир не перетерти, будуть помітні часточки сиру. Перемішуємо.
Додаємо приблизно половину борошна, ретельно перемішуємо.
Наливаємо олію, перемішуємо.
Борошно, що залишилось, додаємо частками, кожен раз гарно перемішуємо. Потім вимішуємо тісто хвилин 10-15.

Змащуємо тісто 1 ч л олії і кладемо в високу миску. Прикриваємо плівкою і ставимо у тепле місце на 2 години. Через 1 годину тісто обминаємо.
Потім формуємо хліб будь-якої форми – батон, чи круглий, чи «кирпичик» у формі.
Поверхню хліба присипаємо борошном.

Потім ставимо у розігріту до 180 градусів С духовку, випікаємо хвилин 40-45.

Готовність хліба перевіряйте дерев'яною паличкою, час випікання може трохи відрізнятись.
Дуже сманий хлібчик!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Хлебушек замечательный. Хочу посоветовать: чтобы ему не рвало бока, перед выпечкой сделать пару надрезов сверху. Будет красиво.

Аватар пользователя Nika_G
6 уровень

Чудесный хлеб!)

Аватар пользователя Julcook
4 уровень

Спасибо, девочки!
Ника, за совет спасибо. Я это знаю, но почему-то в этот раз не сделала....

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Дуже смачний хлібчик!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Спасибо, Наташа!

Аватар пользователя ra36
6 уровень