Камамбер з чорницею

Аватар пользователя golkka
Кулинар 4 уровня
Камамбер з чорницею

Сир та кисло-солодкі ягоди чорниці - вражаюче сполучення! Спробуйте, м'який тягучий сир з чорницею, що проварена зі розмарином та бальзаміком, гарантую нові смакові враження. Смачного!

Список ингредиентов

  • камамбер240 гр
  • чорниця100 гр
  • мед1 ст.л.
  • бальзамік1 ст л
  • розмарин5 листиків
  • тісто листкове200 гр
  • жовток 1 шт.
  • молоко1 ст.л.
  • сільза смаком
  • перецьза смаком

Способ приготовления

Підготуємо продукти.

Покладемо чорницю та розмарин у посуд.

Додаємо бальзамік.

Ложку меду. Я знаю, що при нагріванні мед втрачає свою користь, але своєрідний смак він додає.

Ставимо варити, помішуючи, сік випарюється, чорниця насичується розмарином. Коли начинка буде готова, виймаємо віточку розмарину (або окремі гілочки), він вже віддав свій аромат.

Розрізаємо сир. Я вже готувала камамбер з начинкою зверху, в цьому рецепті ягоди будуть у середині, сік пропитає сир при нагріванні.

Викладаємо сир на тісто та вирізаємо коло, можна зробити коло трішки більше, ніж у мене, тоді тісто при загортанні закриє сир.

Розрізаємо тісто на сегменти.

Викладаємо начинку та закриваємо половинкою сиру.

Змазувати тісто будемо жовтком з ложкою молока, такий секрет золотистого тіста я дізналася в одному англійському рецепті й завжди використовую цей прийом.

Закриваємо сир тістом, кожний сегмент змазуємо яйцем. Зверху, там де тіста не вистачило, викладаємо шар квітів, листиків аби чого з тіста. Змазуємо яйцем.

Ставимо випікатися 20-25 хвилин в залежності від духовки при 180 С. Подаємо гарячим, цей смак Ви запам'ятаєте. Шматочок камамберу з чорницею спробувала охолодженим, на диво, це теж досить смачно, смак зовсім інший, ніж у гарячого сиру. Смакуйте!