Тенеріна

Аватар пользователя golkka
Кулинар 4 уровня
Тенеріна

Тенеріна - шоколадний італійській торт з рикотою. Десерт для закоханих у шоколад. Цей десерт подають з маскарпоне або морозивом. Смачного!

Список ингредиентов

  • шоколад чорний200 гр
  • рікота100 гр
  • яйця курячі30 шт.
  • вершкова олія50 гр
  • борошно60 гр
  • цукрова пудра90 гр
  • молоко2 ст.л.

Способ приготовления

Підготуємо продукти.

Розтоплюємо шоколад та вершкову олію на бані. Охолоджуємо.

Розділяємо жовтки та білки.

Білки збиваємо. Додаємо цукрову пудру, продовжуємо збивати.

До охолодженого шоколаду додаємо по одному жовтки.

Змішуємо сир та молоко.

До рікоти додаємо борошно.

Додаємо шоколад.

Перемішуємо.

Вводимо білки швидко та акуратно.

Виходить пухка маса.

Викладаємо у форму. Випікаємо 20 хвилин при 180 С. Середина трошки волога, край сухий. Менше часу - 15 хвилин - ще вологіша серединка.

Даємо охолонути у формі, ставимо охолонути до холодильнику, посипаємо пудрою. Приємного!