Картопля по-грецьки

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Картопля по-грецьки

Смачна страва, і дуже простий рецепт: запечена в духовці картопля в пікантному соусі.
Завдяки лимону відчутна кислинка, а спеції та часник дають страві неймовірний аромат і смак.
Ця страва може бути цілком самостійною, а можна подати і як гарнир до м'яса.

Список ингредиентов

  • картопля 600 г
  • вода 100 мл
  • оливкова олія 60 мл
  • лимонний сік1 ст л
  • часник 2-3 зубки
  • прованські трави 1 ст л
  • сир фета100 г
  • сіль, перецьза смаком

Способ приготовления

Картоплю почистити й помити. Нарізати картоплю дольками, не дуже дрібнити.
Викласти картоплю у форму для запікання.

Приготувати заливку: в мисочку налити воду, оливкову олію, лимонний сік, додати дрібно нарізаний часник, прованські трави, сіль і перець. Солі покласти трохи менше, з урахуванням того, що буде ще солона Фета. Злегка збити заливку, щоб всі інгредієнти з'єдналися між собою.

Картовлю залити заливкою. Форму прикрити кришкою (або фольгою) і поставити в розігріту до 200 градусів С духовку.

Запікати хвилин 30-40, до готовності картоплі (час запікання залежить від товщини шару картоплі).

Готову картоплю покласти в тарілку й посипати нарізаним або накришеним сиром Фета.

Дуже смачна картопля!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

З Фетою, чудово!)

Аватар пользователя Julcook
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень