Штрудель з гарбузом та кисломолочним сиром

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Штрудель з гарбузом та кисломолочним сиром

Штруделі люблю з різними начинками: і яблука, і вишні, і гарбуз. При натхненні я начинки комбіную. Ось так і з'явився такий штрудель – з гарбузом, сиром та яблуками. Завдяки сиру у штруделя зовсім новий смак! Смачно! Сподобалось!

Список ингредиентов

  • борошно 200 г
  • вода 75 мл
  • вершковве масло 30 г
  • оливкова олія 30 мл
  • яйце куряче 1 шт
  • гарбуз 200 г
  • сир кисломолочний150 г
  • яблуко 1 шт, велике
  • цукор 2-4 ст л (за смаком)
  • бренді (коньяк) 30 мл
  • сіль1 щіпка
  • лимонний сік 1-2 ч л
  • родзинки1-2 жмені (за смаком)

Способ приготовления

У яйця відділити приблизно половину жовтка і відкласти в сторону – для змащення верху штруделя. Решту яйця трохи збити з сіллю та 2 ч л цукру. В невеличкій кастрюльці розігріти воду з вершковим маслом та олією до теплого стану і розплавлення масла.
Поступово додавати борошно, весь час перемішуючи. Вимісити тісто в м'яку еластичну кулю. З борошном треба бути обережними: якщо його перекласти, тісто не вийде ніжним.

Потім ретельно, з силою відбивати тісто по столу чи робочій поверхні, протягом 10 хвилин. Воно змінить структуру, стане ніжнішим, м'яким, мов оксамит. Загорнути тісто у плівку і покласти на 40 хвилин на відпочинок, на столі.

За цей час зробити начинку. Гарбуз почистити й натерти на крупну тертушку. Покласти у кастрюлю з товстим дном, додати пару столових ложок води і тушкувати на маленькому вогні під кришкою хвилин 10.

Потерти почищені яблука на крупній тертці, збризнути їх лимонним соком

і додати до гарбуза. Тушкувати разом 5 хвилин. Влити бренді, за смаком додати цукор і тушкувати ще хвилини 3.
Родзинки ошпарити окропом, обсушити і додати до яблучно-гарбузової суміші. Перемішати. Остудити.

Сир розтовкти товкачкою, додати трохи цукру (за бажанням) і перемішати.

Тісто тонко розкачати. Можна робити це на розстеленому рушнику чи на скатерті. Я ж розкачувала просто на присипаній борошном поверхні. Розкачала, як могла тонко, потім ще трохи розтягнула руками. Вийшло достатньо тонке тісто.

Розкласти потісту гарбузово-яблучну начинку, не доходячи до дного краю на 3-4 см – сюди будемо загортати тісто.

Зверху викласти полоскою сир – так, щоб він опинився в центрі штруделя.

Акуратно згорнути штрудель. Якщо розкачували на рушнику, це зробити легше (допомагаючи собі рушником).

Рулет, що вийшов, згорнути підковою, викласти на деко. Змастити жовтком.

Випікати у розігрітій до 200 градусів С духовці протягом 25 - 30 хвилин, до золотавої скоринки.
В мене помилка: начинка вийшла дуже смачною, і я її поклала більше, ніж треба. Тому під час випічки частина її витікла і штрудель неможливо було зняти цілим. Але за смаком – все чудово!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже люблю штрудель, він такий смачний)))

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Смачно!!!

Аватар пользователя Julcook
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Він такий сонячний і дуже апетитний

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Який цікавий варіант! Смачно!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Спасибі!!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

смакота

Аватар пользователя Пуговка
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень