Котлета у тісті

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Котлета у тісті

Це – смак дитинства... Згадую шкільний буфет і незмінну тьоту Дусю, котра в ньому працювала, навіть коли і мої діти навчалися в тій же школі...
Одним словом, це не просто котлета, це – ностальгія!

  • Время приготовления: 2 часа
  • Количество порций: 5-7 шт
  • Кухня: Украинская кухня

Список ингредиентов

  • тісто: борошно пекарське 275 г
  • молоко та водапо 85 мл
  • цукор 0,5 ч л
  • сіль 1 ч л
  • олія 1 ст л
  • дріжджі сухі 1 ч л
  • котлета: фарш змішаний сіль, перець за смаком
  • оліядля смаження
  • додатково: жовток 1 шт для змащення

Способ приготовления

У теплій воді розвести дріжджі з цукром. Відставивши у тепле місце (прикрити рушником), діждатись, поки з'явитться пінна шапочка – тобто, дріжджі запрацюють.
Додати сіль, тепле молоко і перемішати. По частках додавати борошно, вимішуючи кожен раз. Наприкінці додати олію та добре вимісити тісто – хвилин 10.
Зформувати з тіста шар, змастити його олією і покласти у глибоку миску, прикривши плівкою і рушником. Поставити у тепле місце хвилин на 40-50, поки тісто не виросте удвічі.

Готовий м'ясний фарш присолити, додати перець за смаком і перемішати. Потім вибити фарш, з силою перекидаючи його з руки в руку разів 15-20 (котлети з вибитого фаршу не розтріскються під час смаження).
Зформувати котлети та

обсмажити їх до готовності. Залишити, щоб охололи.

Готове тісто обережно обім'яти та розділити на невеличкі шматочки – вони залежать від розміру котлет.
Кожен шматок розкачати у пласт завтовшки 4-5 мм. Розміри пласта: одна сторона трохи менше довжини котлети, а друга така, щоб можна було обгорнути котлету навкруги.

Загорнути котлети у тісто (кінці тіста повинні трохи перекривати один одний), викласти на деко швом донизу. Прикрити рушником та залишити на 20 хвилин у теплі. Змастити поверхню тіста розбовтаним з 1 чайною ложкою води жовтком.

Поставити деко з котлетами у тісті у розігріту до 200 градусів С духовку, випікати приблизно 20 хвилин.
Готові котлети збризнути водой та замотати у рушник, складений у кілька слоїв – щоб поверхня булок стала м'якою. Потім розмотати цю «шубу» і можна подавати.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Люблю їх з дитинства! Смачний рецепт!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Смакота..

Аватар пользователя Julcook
4 уровень

Дякую, дівчата!

Аватар пользователя ra36
6 уровень