Булочки пісні з родзинками та цедрою апельсина

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Булочки пісні з родзинками та цедрою апельсина

Ніжні, ароматні, в міру солодкі булочки. Шари тіста додають воздушність, роблять їх ще смачніше та апетитніше. Лише одне "але": коли булочки черствіють, стають "гумовими", тому треба їх робити не дуже великими порціями.
З такими булочками Пост легко витримати!

Список ингредиентов

  • на 2 деко: борошно пшеничне 400 г
  • вода 240 мл
  • цукор 3 ст л
  • олія 3 ст л
  • сіль щіпка
  • апельсинова цедраз 1/3 апельсина
  • родзинки 0,5 стакана
  • дріжджі сухі 1 ч л
  • цукрова пудра для присипки

Способ приготовления

Родзинки залити окропом на 1-2 хвилини, потім воду злити, а родзинки обсушити. З третини апельсина зняти цедру (знімати тільки з верхнього, помаранчевого шару).

З'єднати у мисці дріжджі, 1 чайну ложку цукру і половину води (вода - тепла). Прикрити миску рушником і поставити у тепле місце хвилин на 10-15.
Як з'явиться пінна шапочка, додати теплу воду і цукор, що залишилися. Всипати сіль і приблизно половину борошна. Все добре перемішати. Додати 1,5 столові ложки олії, перемішати. І, весь час перемішуючи, додати все борошно.

Потім розкачати досить тонко тісто, притрусити його родзинками й цедрою. Зкрутити тісто в рулет, а потім, вимішуючи руками (не менше 10 хвилин), замісити м'яке та еластичне тісто.

Змастити тісто приблизно 1 чайною ложкою олії і викласти у глибоку миску. Миску з тістом накрити рушником і поставити у тепле місце приблизно на 1 годину – тісто має збільшитись вдвічі.

Потім тісто розкачати у прямокутник завтовшки близько 0,5 см і

змастити олією (піде половина тієї олії, що залишилася).

Довгий край тіста загорнути до середини,

інший край теж загорнути, щоб накривав перший.

Обережно розкачати тісто знову у такий же прямокутник. Знову змастити олією і

потім так само загорнути по черзі довгі краї.

Розрізати тісто на полоски шириною 3 – 3,5 см.

Потім кожну полосочку зкрутити 1 раз.

Викласти заготовки булочок на деко, застелене пергаментом, і, прикривши рушником, поставити у тепле місце на 30 хвилин.

Деко з булочками поставити у розігріту до 180 градусів С духовку, випікати 25-30 хвилин.
Потім булочки покласти на решітку і, прикривши рушником, витримати до кімнатної температури.

Як охолунуть, присипати булочки цукровою пудрою.

Свіжі булочки (у день випічки і наступний) - просто чудові, потім, на жаль, стають "гумові".

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже цікаві булочки!уявляю як смачно!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Так, смачно!

Аватар пользователя ra36
6 уровень