Пісні млинці на газованій мінеральній воді

Цікавий, економний варіант млинців. Просто і смачно.
Коригуючи кількість цукру і солі, млинці можна робити як солодкими (покласти більше цукру), так солонуватими. Млинці можна начиняти різними начинками, доповнювати різноманітними соусами.
Млинці, приготовлені за цим рецептом, значно різноманітнять пісні страви.
- Время приготовления: 1 час
- Количество порций: 4 порції
- Кухня: Европейская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Пісне меню»
Список ингредиентов
- вода мінеральна сильногазована — 200 мл
- окроп — 200 мл
- борошно пшеничне — 160 г
- олія — 2 ст л
- сіль,цукор — за смакос
Способ приготовления

Борошно просіяти у чашу міксера. Додати туди ж цукор і сіль. Влити мінеральну воду і ретельно перемішати. Прикрити кришкою і відставити на 30 хвилин.

Через півгодини воду довести до кипіння, додати олію й перемішати. Кипячу суміш додати у тісто. Добре перемішати.

Добре розігріти сковороду з 1 чайною ложкою олії (тільки для першого млинця!), вилити порцію тіста на сковороду і, обертаючи і нахиляючи сковороду, допомгти тісту розтектися рівним тонким шаром по сковороді. Пекти млинці по 1-2 хвилини на середньому вогні, до легкого зарум'янювання. Потім обережно перегорнути і так само пекти з іншого боку.

Подавати пісні млинці можна з солодкими соусами або медом, варенням, джемом.
У мене - несолодкий варіант: соус з пісного майонезу, змішаного зі шпінатом.

Частину млинців начинила смаженою капустою (навпіл свіжа і квашена капуста та цибуля), загорнула і обсмажила на сковороді з додаванням олії.

Дуже смачно!
- Дата публикации: 07.03.18 - 08:18
- Добавлен в кулинарную книгу: 2
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 5)
Такі ніжні! Смачні!
Млинці дійсно неймовірно ніжні!
Повітряні млинці
Дякую!
Які вони ніжні!
Чому пісні млинці в мене виходять сухими і ламкими? Хник....
Не знаю, Наташо! Ці виходять дуже ніжними, навіть "тендітними" - якщо можна так про млинці....
Спробуй!