
Печиво «Ніжність»

Смачне і корисне печиво. Готувати печиво дуже швидко, а виходить дуже смачно: пухке, ніжне. Навіть не віриться, що у складі так мало олії! Однак за кілька днів печиво почерствіє, тому варто пекти оптимальні порції. Але коли зачерствіє, печиво стає хрумким, наче воздушні сухарики, і залишається смачним.
Крім (або замість) кураги і родзинок можна використати інші в'ялені фрукти, цедру апельсина або лимона. Можна й горіхи додати.... Все за вашим смаком!
- Время приготовления: 45 минут
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Пісне меню»
Список ингредиентов
- борошно житнє — 90 г
- борошно вівсяне — 70 г
- цукор — 3 ст л
- вода — 70 мл
- сода — ¼ ч л
- родзинки і курага — по 1 жмені
- олія — 2-3 ст л
Способ приготовления

Змішати цукор з борошном вівсяним і житнім. В 20 мл окропа погасити соду, додати до борошна. Також налити олію та 50 мл води кімнатної температури. Ретельно перемішати.

Родзинки і курагу залити на декілька хвилин окропом, потім відкинути на дуршляк. Курагу нарізати дрібними кубиками, за розміром – як родзинки.

Додати курагу і родзинки у тісто,

перемішати.

Брати чайною ложкою трохи тіста і долонями формувати невеличку кулю – за розміром як волоський горіх або трохи меншу. Викласти майбутні печива на вистелене пергаментом деко на невелий відстані одне від одного.

Поставити печиво у розігріту до 180 градусів С духовку, випікати 15-20 хвилин. Готове печиво всередині буде дуже м'яке, але не мокре.

Печиво викласти на решітку, а коли охолоне – присипати цукровою пудрою.


- Дата публикации: 11.03.18 - 10:14
- Добавлен в кулинарную книгу: 2
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 4)
- Нас вже 28400, приєднуйтесь!
- Рецептів на сайті 40826
- знаходити нові рецепти
- створити свою кулінарну книгу
- змагатися в кулінарних конкурсах
- знаходити нових друзів
А масло зовсім не потрібно, навіть рослинне !?
Чудове!)
Юля, дякую, що вказала на неточність!
У тексті олія була, а в інгредієнтах - пропустила.
Вже виправила - 2-3 ст л олії.
Ще раз дякую!
Рая,дуже апетитне печиво
Шматочки здоров'я!
Дякую, дівчата!!
Такі маленькі та смачні!
Я навмисне роблю маленькі - їх зручно їсти: поклала в рот - і все! Не треба кусати, пудрою обсипатися....