Пісний ягідний мус на манній крупі

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Пісний ягідний мус на манній крупі

Солодкого хочеться завжди! Отож пропоную пісний мус.
Ягоди можна брати різні, на ваш смак. У мене – суміш чорної смородини і агрусу, заморожені. Можна й зі свіжих робити, в сезон.
Десерт виходить ніжним, воздушним, з легкою кислинкою.
Якщо не знати складу десерту, ніхто й не здогадається, що там є манна крупа! (Моя онука, наприклад, з'їла десерт із задоволенням, а коли почула, що там манка, розгублено сказала: «Але ж я її не їм...»)

Список ингредиентов

  • агрус та чорна смородина по 75 г
  • цукор 110 г
  • вода 250 мл
  • манна крупа3 ст л з горкою

Способ приготовления

Якщо ягоди заморожені, спочатку треба їх промити, зрізати хвостики, а потім викласти при кімнатній температурі і витримати, поки вони розморозяться (десь 30-40 хвилин).

Викласти ягоди у миску і потовкти товкачкою.

В кастрюлю налити води і покласти ягоди, перемішати. Поставити на плиту, довести до кипіння на великому вогні. Потім варити хвилин 10 на маленькому вогні. Потім вогонь вимкнути, рідину залишити в кастрюлі під кришкою на півгодини, щоб ягоди максимально віддали свій сік та аромат. Потім відвар процідити.

Відвар знову налити в кастрюлю. Додати цукор, перемішати і варити, поки цукор не розтане. Рідина буде вже гарячою, але до кипіння ще далеко. І тут додати манну крупу. Оскільки рідина не кипить, манка не візьметься комком. Одразу ретельно перемішати.

Довести масу до кипіння, а потім на самому маленькому вогні варити хвилин 7-8, до готовності крупи (тобто, варимо манну кашу на ягодах). Отут споробуйте на смак: якщо треба, додайте цукру. Не хвилюйтесь, що маса дуже темна – при подальшій обробці вона посветлішає.

Кастрюлю з готовою кащею зняти з вогня і прикрити поверхню плівкою, щоб не утворювалась плівка. Охолодити до кімнатної температури.

Далі – головне! Охолоджену масу ретельно збити міксером на великій швидкості. Чим краще збита маса, тим ніжнішим і воздушнішим буде мус. Вже через 1-2 хвилини буде видно, як змінюється колів і структура маси.

Після збивання розкласти мус по формочках і поставити на декілька годин в холодильник.
Поверхню прикрасити ягодами.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Ніжний десерт..

Аватар пользователя Julcook
4 уровень

Ніжний та Смачний десерт Такий яскравий колір

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую, дівчата!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Дуже ніжно та смачно!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Дякую, Іра!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Як яскраво!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую, Наталя!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Який неймовірний колір! Дуже смачно!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Такий десерт чудово підійде замість крему у торт під час посту

Аватар пользователя Пуговка
4 уровень

Так, Олеся, замість крему можна! Та і з кольором можна "погратись": полуниця чи малина дадуть ніжніший колір....

Аватар пользователя ra36
6 уровень