Фінський вівсяний хліб

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Фінський вівсяний хліб

Це – држджовий хліб, що найшвидше готується! Причому хліб не потребує вимішування, довгого підйому. Достатньо лише перемішати і поставити у холодну духовку.
Хліб виходить дуже ніжний, пухкий, з доволі крупними порами, з тонкою і м'якою скоринкою. І дуже смачний!

Список ингредиентов

  • сухі дріжджі4 г
  • борошно пшеничне180 г
  • вівсяні пластівці (краще швидкого приготування) 50 г
  • вода 165 мл
  • цукор 0,5 ч л
  • сіль 0,5 ч л
  • олія1 ч л

Способ приготовления

В миску насипати пластівці, цукор та дріжджі. Налити теплу воду і перемішати.

Прикрити миску кришкою і відставити на 30 хвилин. За чей час дріжджі почнуть бродити, а пластівці набухнуть.

Насипаємо сіль та частками додаємо просіяне борошно, перемішуючи. Перемішувати можна й ложкою, тісто тягнеться, липне. Але мені подобається перемішувати міксером – так легше, швидше і якісніше.

Форму для випікання змастити олією (силіконову збризнути водою). Перекласти тісто у форму за допомогою ложки чи лопатки. Верх трохи підрівняти мокрою ложкою чи просто рукою.

Форму з тістом поставити у холодну духовку і включити її на розігрів до 225 градусів С. Через 25-30 хвилин хліб буде готовий. Готовність перевіряти дерев'яною паличкою.

Готовий хліб збризнути водою, обкутати рушником, складеним у 2-3 шари. Через 10 хвилин хліб розкутати і покласти на решітку, прикривши рушником. Охолоджувати хліб до кітнатної температури. Потім нарізати і подавати.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже красивий хліб та апетитний

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Цiкавий хлiб вийшов!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Дякую, дівчата!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Смачний хлыбчик!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Чудовий хліб

Аватар пользователя Пуговка
4 уровень

Замечательный хлеб!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Дякую, дівчата!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

А пресовані дріжджі підійдуть для такого рецепту? І скільки їх брати?

Аватар пользователя вюлия
0 уровень

Я все роблю з сухими дріжджами, але кажуть, що з пресованими випічка виходить ще краще!
Пресованих дріжджів треба в 3 рази більше, тобто, 12 г.
Успіху! Сподіваюсь, хліб сподобається!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя вюлия
0 уровень

Пекла я 2 рази цей хліб і кожного разу він піднявся лише на 1,5 см висоти. Вже і дріжджі купила сухі щоб точно по рецепту але такого що на фото і приблизно не вийшло. Вийшла просто лепёшка, хоча Дуже смачна.Зразу зїли.

Аватар пользователя вюлия
0 уровень

Я не знаю, в чому "загвоздка". Я цей хліб пекла 3 рази, завжди добре піднімався....

Аватар пользователя ra36
6 уровень

А може, справа у пластівцях?
Я використовую "Вівсяні пластівці особливо ніжні", німецького виробництва. Вони дійсно дуже ніжні, швидко розчиняються, стають м"якими...

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Я брала білоруські номер 3 ,вони майже як ті німецькі

Аватар пользователя вюлия
0 уровень

Так, білоруські майже такі ж самі...

Я зовсім не знаю, у чому причина. Я за таким рецептом пекла.

Аватар пользователя ra36
6 уровень