Пісні пиріжки з капустою та родзинками

Пісні пиріжки з капустою та родзинками

Цей рецепт я знайшла в Вікторії Попін( за це їй велика подяка). Скажу чесно, кращого тіста я ще не зустрічала, хоча дуже багато його перепробувала.Для приготування цих пісних пиріжків з капустою використовується пісне дріжджове тісто, що готується днем раніше. Начинку теж можна приготувати завчасно, навіть за два дні наперед. Головне, щоб начинка повністю вистигла перед формуванням пиріжків. Інакше, гаряча чи тепла начинка розм'якшить дріжджове тісто й буде важко формувати пиріжки.

Список ингредиентов

  • тісто:
  • борошно пшеничне500г.
  • свіжі дріжджі25г.
  • сіль10г.
  • цукор30г.
  • вода200мл.
  • олія100мл.
  • начинка:
  • квашена капуста(добре віджати)500г.
  • олія50мл.
  • цибулина, почистити, порізати кубиками1шт.
  • вода150мл.
  • цукор2 ст.л.
  • родзинки100г.
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • мак
  • олія для змащування

Способ приготовления

Воду налити в невеликий посуд, додати дріжджі й мішати до повного розчинення дріжджів.У глибоку миску помістити борошно, цукор та сіль. Добре перемішати. Влити воду й перемішати, щоб борошно ввібрало воду з дріжджами.

Додати олію й замісити м'яке та еластичне тісто. Місити 4-5 хвилин в планетарному міксері або хвилин 10 руками. Тісто буде трішки липнути до рук, борошна не підсипати.

Накрити тісто харчовою плівкою й поставити в холодильник на 12-16 годин. (от так виросло тісто після холодидьника).Дістати тісто з холодильника за 2 години до випікання . Залишити при кімнатній температурі зігріватись.
Тісто дістати з миски, обім'яти й використовувати за призначенням.

За цей час готуємо начинку. Для цього родзинки помістити в глибоку миску й залити окропом. Залишити на 5 хвилин й відцідити.

У глибокій сковорідці розігріти олію. Додати цибулю та цукор, посолити й тушкувати на середньому вогні до м'якості цибулі.

Додати квашену капусту, влити воду й тушкувати на середньому вогні, помішуючи, 15-18 хвилин. Капуста повинна зм'якнути й зменшитись в об'ємі.

Додати родзинки й чорний та духмяний перець. Добре перемішати й тушкувати ще 5 хвилин, щоб смаки змішались. Зняти з вогню й залишити до вистигання.

Коли начинка вистигла, а тісто дійшло до кімнатної температури, дістати тісто з миски на робочу поверхню посипану невеликою кількістю борошна, обім'яти й розкатати прямокутник розміром приблизно 36х45 см.

З вужчої сторони розрізати тісто на 3 смужки шириною приблизно 12 см кожна.

Посередині кожної викласти начинку

Загорнути начинку у тісто так, щоб начинка опинилась всередині й обернути рулети швом до низу.

Перекласти рулети на деко застелене пергаментом. Гострим ножем розрізати кожен рулет на 6-8 пиріжків, залишаючи їх як є на деку.

Поверхню пиріжків змастити олією та

й рівномірно посипати маком. Залишити пиріжки на деку 25 хвилин, поки духовка розігрівається. Духовку розігріти до 180 ᵒС.

Поставити пиріжки до розігрітої духовки й пекти 20-25 хвилин. Пиріжки повинні підрости та добре підрум'янитись.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже смачно! Обжнюю з капустою!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Дякую,Іра я також дуже люблю з капустою

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Чудові пиріжки!
Тісто обов"язково спробую!!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Дякую Рая, чекаю на враження

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Як смачно!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дякую,Наталя Це дійсно дуже смачно)рекомендую спробувати)))

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень
  • tom
  • 20.03.18 - 12:00
  • #

Красиві пиріжки та дуже цікава начинка

Аватар пользователя tom
1 уровень

Дякую Начинка дуже смачна, рекомендую спробувати) Чоловік мій на вихідні знов попоросив приготувати такі пиріжки)

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Відмінні пиріжки !!!

Аватар пользователя Julcook
4 уровень

Дякую,Юлічка

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень