Безе з льону " Чарівне"

Аватар пользователя vorobyshek
Кулинар 6 уровня
Безе з льону " Чарівне"

Цей цікавий рецепт я колись знайшла на веганському сайті.
Мене це дуже зацікавило та я вирішила спробувати.
Це дійсно смачно, та й незвично.
Таке безе можна істи не тільки в Пост. Таке безе можна істи діткам, у яких алергія на курячий білок.

Список ингредиентов

  • насіння льону75 г
  • цукор140-160 г
  • вода750 мл
  • сік лимону0.5 ч.л.
  • ванільний цукорза смаком

Способ приготовления

Для початку насіння треба відварити, бо безе робиться не з самого насіння, а саме з відвару льона.
75 г насіння льону, у мене це вийшло 0.5 склянки( 250 мл).
Насіння залити холодною водою, довести до кипіння без кришки на середньому вогні.
Варити при постійному кипінні, помішуючи, 1 годину.
Відвар має таку консистенцію як кисіль.

Процідити.

Та й у холод від 2 годин до однієі доби.
У мене відвар добу простояв у холоді.
Відвара у мене вийшло 140 мл.
У автора рецепту- 160 мл.

Перелити кисіль до чаши міксеру( чаша та венчик повинні бути сухі і знежирені).
Додати сік лимону та збивати на високих оборотах миксеру 10 хвилин.
Вперші хвилин п'ять я дуже хвилювалася, коли робила це безе вперше, але потім, побачила, що даремно, бо все почало біліти.
Ось, після 10 хвилин, коли маса достатньо побіліла, потрохи додаємо цукор ( дрібний)- я додала 140 г та 0.5 ч.л. ванільного цукру.
Збиваємо ще 10 хвилин.

Ось таке вийшло безе.
Воно не тримає форму, як безе з курячіх білків.

На пергамент викласти ложкою або за допомогою кондитерського мішка.

Сушити в розігрітій духовці при 85 градусах на режимі конвекція 2 години, ще 1 годину при 100 градусах.

Можна істи його хоть так, самостійно, хоть з будь- яким варенням або джемом( у мене варення зі смородини)

Воно хрустке, смачне та солодке.
Якщо не знати з чого його готували, то ви нізащо не здогадаєтесь, що воно не з курячих білків, а з насіння льону.
Ось таке чарівне безе вийшло.
Смачного вам Посту!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Цікавий рецепт! Теж планувала безе але з іншим "секретним" компонентом рослинним.

Аватар пользователя golkka
4 уровень

Дякую!
Из нута?! Я знаю, что еще безе делают из нутового отвара- аквафабы. Но у меня нет нута и на данный момент возможности его приобрести, а идея была.
В поисках, нашла безе из льна и мне очень понравилось..

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

так, з льону вже робила, тепер з нуту

Аватар пользователя golkka
4 уровень

До речі відвар із квасолі та гороху також дуже вдале безе виходить. Чим густіший відвар тим краще безе)

Аватар пользователя Пуговка
4 уровень

Просто чудово! На вигляд - точно безе!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Дуже дякую!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Круто як! Дякую за ідею.

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

На здоров'я!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Цікаве безе!Виглядає смачно!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дуже дякую!
Воно за смаком не вiдрiзняеться вiд звичайного безе.

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Дякую за рецепт з льону.
Мені льон завжди нагадує турботу про маленьких - так маленьким теляткам разом із молоком давали лляний відвар, щоб їх животики не боліли.

Аватар пользователя Пуговка
4 уровень

Вам також дякую!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень