Кальмари гриль з тюілі

Кальмари з начинкою з порею обсмажені на грилі, декор -мережево - тюілі. Це блюдо для нестрогого посту. Смачного!
- Кухня: Европейская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Пісне меню»
Список ингредиентов
- кальмари — 3 шт.
- порей — 160 гр.
- олія рослинна — 5 ст. л.
- сіль — за смаком
- перець — за смаком
- вустерширський соус — 2 ст.л.
- салат — 3 листика
Способ приготовления

Підготуємо продукти. Кальмари не очищені, вага 670 гр.

Перш за все виймаємо внутроші, тримаємо за щупальця та тіло.

Знімаємо плівку.

Вона знімаєтьс легко, можна й не знімати, тоді готове блюдо буде іншого кольору. Частину кожи на плавнику не знімала, прівка не відчувається. Вивертаємо кальмар, промиваємо.

Виймаємо хордову пластинку (це внутрішня раковина кальмару).

З частини, що була вийнята з кальмару можна використати щупальца та чорнила. Акуратно зрізаємо щупальца. Всередині щупалець щелепи - круг з "зубами" - пластинками (на фото вони біля щупалець, місто прикріплення посередині щупалець) - їх потрібно вийняти.

Готуємо начинку - нарізаємо порей.

Тушимо на олії.

Маринуємо кальмари у смесі перцю, солі та у соусі 30 хвилин.

Фаршируємо кальмари, зшиваємо зубочистками. Кладемо не багато начинки.

Кладемо на гриль, що змащено олією. Олію розмазуємо по ребрам пательні. Жаримо 2 хвилини.

Ще 2-3 хвилини на іншій стороні.

Знімаємо, якщо багато олії, кладемо на салфетку, але якщо правильно змазати пательню зайвої олії не буде.

Для декору смачного чорнила змішуємо з борошном 1,5 ч.л, олією 1-1,5 ст.л. та водою, доливаємо обєм до 50 мл. Замість чорнил можна взяти куркуму, паприку чи іншій натуральний барвник. Можна регулювати густоту розчину, більше чи менше води - виразніше мереживо.

На пательню наливаємо олію, одну ложку, на олію ложку "тіста", Обережно буде бризкакти, даємо випаритися. Дно пательні повинно бути плоским.

Акуратно лопаткою знімаємо мереживо, кладемо на салфетку. Подаємо з кальмарами. Смачного!
- Дата публикации: 19.03.18 - 21:54
- Добавлен в кулинарную книгу: 1
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 1)
Дуже ефектна подача!
Дякую, ще й смачно!