Пісний кекс на карамелі з вішнею та мигдалем

Аватар пользователя golkka
Кулинар 5 уровня
Пісний кекс на карамелі з вішнею та мигдалем

Кекс, що готується на карамелі з вишнею та мигдалем. Смачного!

Список ингредиентов

  • борошно320-350 гр
  • олія рослинна90 мл.
  • цукор100 гр.
  • вода250 мл.
  • сироп кленовий3 ст.л.
  • мигдаль100 гр
  • вишня100 гр
  • шоколадні краплі40 гр
  • розпушувач 2 ч.л.
  • ароматизатор ванілі3 каплі

Способ приготовления

Підготуємо продукти - цукор, воду, олію, борошно, сироп, розпушувач. Наповнювачі - шоколадні краплі, вишня, мигдаль.(склад наповнювачів підбираємо за смаком та вподобаннями та виходячі з того, які продукти є). Сироп кленовий можна замінити на мед. Замість вишні - консервовані персики, ананнаси тощо, замість мигдалю - фундук, грецький. Готуємо карамель - кладемо цукор на пательню.

Нагріваємо.

Обережно наливаємо теплу воду, розтворяємо карамель.

Виливаємо карамель, даємо охолонути.

Змішуємо олію, ароматизатор, сироп (мед).

Перемелюємо мигдаль. Вишню заливаємо водою, розморожуємо.

Доливаємо до олії з сиропом карамельну воду, кладемо вишню без соку, горіхи, шоколад.

Просіваємо борошно з розпушувачем, якщо тісто круте, можна добавити сік з вишні.

Кладемо у форму, що змащена олією та присипана борошном. Випікаємо при 180 С 50-60 хвилин.

Якщо полюбляєте більш вологі кекси - витримуйте 50 хвилин, більш сухі - 60-65 хвилин. Смачного!