Бездріжджові житні коржі

Пропоную дуже смачні, корисні і низькокалорійні коржі.
У склад тіста можна додати висівки, насіння льону чи соняшника, що зробить коржі ще кориснішими і смачнішими.
- Время приготовления: 1 час
- Количество порций: 8 шт діаметром 20 см
- Кухня: Украинская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Пісне меню»
Список ингредиентов
- борошно житнє — 200 г
- сіль — 2 щіпки
- олія — 40 мл
- вода — 150 мл
Способ приготовления

У чашу міксеру просіяти борошно, в центрі зробити заглиблення, насипати туди сіль.
Воду з олією розігріти до гарячого стану, але до кипіння не доводити. Вилити воду в звглиблення і

добре перемішати – утвориться «крупка».

Потім руками вимішувати тісто, хвилин 7-8. Тісто буде достатньо тугим, до рук не приліпатиме. Закутати тісто в плівку і залишити на столі на півгодини.

Розділити тісто на 8 шматочків і кожний тонко розкачати, завтовшки 2 мм. Вирізати коло, за допомогою тарілки. Кількість коржів може бути іншою, залежить від діаметра сковороди. Наколоти коржі віделкою, щоб вони випекалися рівними.

Добре розігріваємо суху сковороду. Після розкачування корж становиться дуже ламким, тому обережно переносимо його на сковороду. На середньому вогні обсмажуємо приблизно по 1 хвилині з кожного боку. Готові коржі стопочкою складаємо у вологий рушник.

До столу можна подавати одразу. В холодному вигляді коржі не втрачають смаку.
Швидка і вдала альтернатива хлібу.
- Дата публикации: 04.04.18 - 06:26
- Добавлен в кулинарную книгу: 8
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 4)
спасибо, замечательный рецепт
спасибо, замечательный рецепт
Спасибо!!
Смачно!
Дякую!