Мазурек зі смородиновим варенням та вершковим кремом

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Мазурек зі смородиновим варенням та вершковим кремом

У Польші на Великдень традиційно печуть з тіста солодкі «мазурки», до танців це немає жодного відношення.
Мазурек — це тонкий пісочний корж зверху покритий різними наповнювачами: горіховою, сирною, карамельною, фруктовою тощо. Декорують пиріг різнокольоровими помадками або варенням, сухофруктами, горіхами. Рецептів мазурків безліч.

  • Время приготовления: 2,5 часа
  • Количество порций: 6
  • Кухня: Польская кухня

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне175 г.
  • цукрова пудра25 г.
  • масло вершкове (охолоджене)100 г.
  • жовток1 шт.
  • сметана1 ст.ложка
  • для вершкового крему:
  • вершки (33-36 %)100 мл.
  • сир маскарпоне125 г.
  • цукрова пудра2 ст. ложки
  • крім того:
  • білок1/2 шт.
  • варення смородинове3-4 ст.ложки
  • стружка кокосова2 ст.ложки

Способ приготовления

Для початку потрібно намалювати на папері для випічки шаблон у формі овала, збільшити з одного боку до форми яйця (для пирога діаметром 21-22 см). Шаблон вирізати.
Приготувати пісочне тісто: всі інгредієнти для тіста (просіяне борошно, цукрову пудру, порізане охолоджене! масло, сметану, жовток) покласти в кухонний комбайн і замісити з його допомогою пісочне тісто (ви також можете місити вручну).

Коли тісто набуде форму кулі, дістати і загорнути плівкою. Поставити в холодильник на 1 годину.

Далі тісто розкачати на дошці припиленій борошном товщиною приблизно 3 — 4 мм.
Вирізати з нього форму яйця — застосовувати шаблон вирізаний з паперу. Великодне яйце перекласти на форму для випікання, попередньо вистелену папером для випічки. Із залишків тіста вирізати за допомогою спеціальних формочок печиво у формі метеликів або квіточок. Викласти їх по краю тіста, який попередньо змастити білком. Тісто знову повернути в холодильник на 30 — 60 хвилин.

Перед випічкою, тісто поколоти виделкою. Випікати протягом 15 хвилин при температурі 200 ° С, до золотистого кольору. Готовий корж дістати, дати охолонути.

Приготувати вершковий крем.
Всі інгредієнти для крему повинні бути охолодженими.
Помістіть всі інгредієнти в посуд і збийте міксером до утворення густого однорідного крему.

Корж змастити варенням.

На варення зверху викласти вершковий крем, посипати тертим кокосом і декорувати за своїм смаком (у мене кольрове драже з горішками)

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

КАТЮ!!!
Це спогади дитинства! Мені бабуся такі мазурики пекла!!!
Дякую!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

На здоров'я. Цей найнайсмачніший (на мій смак )

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Яка краса! Ніколи не куштувала,але дуже хотілось би!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Потрібно спробувати

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Чудова подача

Аватар пользователя Пуговка
4 уровень

дякую)))

Аватар пользователя gutka
6 уровень