Хліб з пшоном

У цього хліба тоненька скоринка, зверху вона хрустка. М'якиш воздушний, пружний і дуже ніжний! Хліб добре смакує до будь-яких страв: до супу, чи салату, до молока чи кави. Він не сильно кришиться і довго залишається м'яким і смачним.
- Кухня: Украинская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Пісне меню»
Список ингредиентов
- пшонна крупа — 40 г
- борошно пшеничне — 370 г
- вода — 120 мл
- цукор тал сіль — по 1 ч л
- оливкова олія — 1,5 ст л
- дріжджі сухі — 3 ч л біз гірки
- куркума — 1-2 щіпки
Способ приготовления

Пшоно добре промити у проточній воді, потім обдати окропом (так вийде гіркота з крупи). Довести до кипіння 150 мл води, всипати пшоно і варити протягом 15-20 хвилин, поки пшоно не вбере всю воду. Відключити вогонь і дати настоятись під кришкою хвилин 15. Пшоно остудити до теплого стану.

Перетерти пшоняну масу блендером.
Додати куркуму і перемішати.

До пшона додати теплу воду, перемішати. Всипати дріжджі, сіль, цукор, перемішати. Ввести приблизно половину борошна, ретельно перемішати.
Влити олію і знову перемішати.
Невеликими порціями, весь час перемішуючи, додати борошно, що залишилося. Борошна може піти менше. Вимісити м'яке та еластичне тісто, Вимішувати хвилин 10. Тісто не повинно бути забитим борошном і не повинно липнути до рук.
Тісто змастити 1 чайною ложкою олії іпокласти у глибоку миску, затягнути плівкою і поставити приблизно на 1 годину у тепле місце. За цей час тісто вдвічі повинно збільшитись в об'ємі.

Викласти тісто на злегка присипану борошном поверхню і, зкрутивши рулетом, зформувати буханець. Розміри буханця – відповідно розмірам форми для випічки.

Покласти заготовку у змащену олією форму для випічки (силіконову форму змащувати не потрібно) і, прикривши рушником, поставити у тепле місце для розстойки на 20-25 хвилин.

Потім поставити форму з хлібом у розігріту до 180 градусів С духовку, випікати протягом 30-40 хвилин. Час випікання залежить від духовки, тому готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.

Готовий хліб збризнути водою, загорнути у рушники і витримати так хвилин 10. Потім хліб розкутати і остудити до кімнатної температури, прикривши рушником.

А далі нарізати й смакувати. Дуже сподобався хліб!
- Дата публикации: 05.04.18 - 14:21
- Добавлен в кулинарную книгу: 3
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 2)
У вас завжди чудовий хліб!
Треба спекти такий хлібчик, я печу багети на пшоняній каші, дуже їх люблю http://food.ua/recipes/37091