Яблучний мус на манній крупі

Яблучний мус має приємний кислувато-солодкий смак і ніжний аромат. Він ніжний, кустий і пишний. Дуже смачний десерт, буде до вподоби і дорослим, і дітям.
- Время приготовления: 1,5 часа
- Количество порций: 4 - 6 порцій
- Кухня: Европейская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Пісне меню»
Список ингредиентов
- яблука — 350 г (очищені)
- манна крупа — 100 г
- цукор — 100 г
- вода — 0,5 л
- лимонна кислота — 1 щіпка
- курага — 5-8 шт
- ягоди — для оздоблення
Способ приготовления

Для муса краще обирати солодкі яблука. Яблука почистити від кожиці, вирізати серцевину й нарізати не дуже мілкими шматочками.

Залити яблука водою, довести до кипіння, додати лимонну кислоту і варити до м'якості, хвилин 10-15 (залежить від сорту яблук).

Яблука відкинути на сито, потім перетерти в пюре.

До яблучного відвару додати яблучне пюре і цукор, перемішати і поставити на вогонь.
Коли цукор розтане, рідина буде гарячою, але до кипіння буде ще далеко, всипати манну крупу. Одразу ретельно перемішати і поставити на маленький вогонь.

Варити, помішуючи, до готовності манки (хвилин 10).

Прикрийте мус плівкою впритул до поверхні (щоб не утворювалася скоринка) і відставте, поки мус не охолоне до кімнатної температури.

Курагу заздалегідь промити, залити окропом на 5-10 хвилин. Потім обсушити і дрібно нарізати.

Збити мус на великих оборотах міксера у пишну масу (на це піде до 5 хвилин – ви одразу побачите, як змінюється структура)

.У збитий мус додати курагу і обережно перемішати ложкою.

Готовий мус поставити у холодильник на 30-40 хвилин, а потім розкласти по креманках і подавати. При подачі за смаком прикрасити ягодами, фруктами чи курагою.

- Дата публикации: 05.04.18 - 14:38
- Добавлен в кулинарную книгу: 5
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 4)
Як смачно виглядає! А за смаком, мені здається,схожий на зефір?
Наталя, ні, воно значно рідше, ніж зефір.
Важко придумати вірне порівняння... Скоріше, все-таки схоже на яблучне пюре - дитяче, з баночок, але значно упругіше.
Яка смакота