Апельсиновий рис

Аватар пользователя Berchi
Кулинар 2 уровня
Апельсиновий рис

Перетворюємо звичайну рисову кашу в оригінальну східну страву. Поєднання апельсину, рису і спецій дає дуже цікавий результат. Створено за мотивами Німбу Чавал (лимонний рис).

Список ингредиентов

  • рис150 г
  • апельсин0,5 шт.
  • куркума0,5 ч.л.
  • перець чорний меленийза смаком
  • сільза смаком
  • олія рафінована4 ч.л.
  • цибуля0,5 шт.

Способ приготовления

Рис промийте у холодній воді 3-4 рази. Бажано робити це доти, доки вода не перестане мутнішати. Потім відкиньте крупу на сито і дайте воді стекти. Краще, якшо рис буде повністю сухим перед приготуванням. За необхідності відкиньте його на паперовий рушник.

З половинки апельсину вичавіть сік і зніміть цедру. Пакетований сік краще не використовувати. Він занадто солодкий, та й користі в ньому небагато.

Цибулю наріжте дрібним кубиком.

Цибулю обсмажте на олії, при слабкому нагріві, до напівпрозорості.

Додайте куркуму, сіль, перець та інші спеції за смаком. Перемішайте.

Додайте підготовлений рис, перемішайте і обсмажуйте все разом ще 5 хв.

Влийте трохи води і дочекайтеся, доки вона повністю всотається в крупу. Продовжуйте підливати воду (або овочевий бульон) невеликими порціями. В результаті рис повинен бути майже готовим, але ще трохи твердуватим.

Додайте апельсиновий сік, цедру і продовжуйте готувати рис до розм'якшення. Ось і все. Готова страва доволі гостра, тож з рисом добре поєднуються свіжі овочі.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Оригінальний рис! І дуже апетитне фото!

Аватар пользователя ra36
6 уровень