Вівсяний крем- десерт "Відгадайка"

Пропоную вам приготувати цей цікавий десерт.
Ніжний, смачний десерт з шоколадною глазур'ю не залишить нікого байдужим.
Чому відгадайка?! Про це я розповім у самому рецепті....
- Количество порций: 6 шт
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Пісне меню»
Список ингредиентов
- вівсяні пластівці — 1 склянка
- вода холодна кип'ячена — 2 склянки
- цукор — за смаком
- ванільний цукор — за смаком
- агар-агар — 1 ч.л.
- глазур:
- цукрова пудра — 50 г
- какао — 1-2 ч.л.
- вода кипляча — 3 ч.л.
Способ приготовления

Для початку пластівці треба залити холодною водою та залишити на ніч при кімнатній температурі.
Вранці ми побачимо, що пластівці набрякли.

Подрібнити в блендері до однорідної маси та процідити через сіто.
Залишки пластівців можна використати для випічки хліба, печива або кексів.
Вийшло вівсяне молоко.
Нам потрібно 500 мл. Якщо не вистачає, то можна долити кип'ячену воду.
Додати за смаком цукор( я додаю 2 ст.л. цукру та щіпку ванільного цукру).
Відлити 50 мл вівсяного молока, у якому треба розчинити 1 ч.л. агару.
Все з'єднати та варити на невеликому вогні, постійно помішуючи, 5 хвилин після закіпання.
Крем загусне.

Розлити крем по силіконовим формах, дати охолонути та у холодильник на 2 години.
У мене вийшло 6 таких форм крему.

Потім перевернути на тарілку або блюдце та крем сам вийде з форми.
Можна їсти й так.
А можна подати з глазур'ю.

Глазур робиться неймовірно просто.
Цукрову пудру з'єднати з какао.

Добре змішати.

Та потроху додавати киплячу воду, добре змішуючи до потрібної консистенції.

На верх крему викласти ложкою потроху глазур та почекати, коли вона сама розповзеться по крему.

Виходить дуже смачно та ніжно.
А відгадайка тому, що ніхто не вгадав з чого цей крем, бо ніхто не бачив, як я його готувала.
Чоловік гадає, що це молочний крем на манці. Дочка сказала, що це молочний заварний крем, тільки густий.
І тільки я знаю, що це крем з вівсянки, води та агару...

Ось так легко і просто у пост та й не тільки, можна приготувати смачний десерт. Та й ще загадувати загадки.
До того ж, це неймовірно корисно, особливо для діток з непереносимістю лактози.
Поки ми їли цей десерт тільки самостійно. Але надалі я хочу зробити цей крем для змащування торта. Я гадаю це буде неймовірно смачно.
Спробуйте і ви!
Смачного Посту!
- Дата публикации: 12.04.18 - 14:57
- Добавлен в кулинарную книгу: 7
- Рейтинг:4(средняя оценка: 4, всего голосов: 8)
Неймовірна ідея!!!

Рая, дякую тобі велике!

Молоко вівсяне готувала та кисель на вівсяному молоці варила, а такий десерт бачу вперше, цікавий рецепт.
Овсяное молоко мы обожаем, как на воде, так и на молоке коровьем. Кисель тоже готовлю часто. Вот и пришла идея добавить в кисель агар. Получилось очень вкусно. Поэтому и готовлю такой десерт часто.
Спасибо за внимание к рецепту.