Пиріжки з м'ясом (дріжджове тісто на картопляномі відварі)

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Пиріжки з м'ясом (дріжджове тісто на картопляномі відварі)

Це тісто мене просто здивувало: вийшло дуже ніжним і воздушним. До того ж випічка довго не черствіє, залишається свіжою і м'якою. І все це – завдяки крохмалю, який міститься у відварі. З тістом приємно працювати – воно на дотик просто оксамитове!
Це тісто універсальне: з нього можна пекти хліб, булочки, пиріжки...

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне 375 г
  • картопляний відвар 120 мл
  • цукор 1 ч л
  • вершкове масло 60 г
  • олія1,5 ст л
  • дріжджі сухі 1 ч л
  • сіль 1 ч л
  • жовток для змащення1 шт
  • начинка: варена телятина 300 г
  • цибуля ріпчаста1 шт
  • олія 1 ст л
  • сіль, чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

Для начинки цибулю нарізати тонкими напівкільцями і пасирувати до прозорості і м'якості. Варене м'ясо нарізати некрупно, додати цибулю і перетерти блендером (або перекрутити через м'ясорубку). Посолити й поперчити за смаком.

До картопляного відвару (я якраз робила пюре, то й відвар знадобився!) покласти вершкове масло і подігріти до теплого стану, перемішати, щоб масло розтало.

У чашу міксеру чи кухонної машини налити відвар з маслом, додати дріжджі, цукор, сіль і приблизно половину просіяного борошна. Ретельно перемішати.
Налити столову ложку олію, перемішати.

Потім по частках додавати борошно, що залишилось, вимішуючи м'яке і пухке тісто. Борошна може піти трохи більше або менше. Вимішувати готове тісто хвилин 10-15, воно стане ніжним, просто оксамитовим, не буде липнути до рук.
Зформувати з тіста кулю, змастити олією, що залишилася, і покласти в глибоку миску. Прикривши рушником, залишити миску з тістом у теплому місці, доки воно не виросте у 2,5 рази (у мене на це пішла 1 година 10 хвилин).

Тісто обережно обім'яти, розділити на шматочки вагою приблизно 20 г (це – для маленьких пиріжків. Якщо ви любите великі – беріть тіста більше.). Кожен шматочок тіста підкатати в кульку і викласти їх на столі, прикривши рушником, щоб не підсихали.

По черзі кожну кольку розплескати руками в овал, викласти у центр начинку і

ретельно защіпати краї. Потім перевернути пиріжок швом униз і трохи приплюснути.

Викласти пиріжки на деко і, прикривши рушником, поставити розстоюватись на 20-25 хвилин.
Потім змастити пиріжки збитим жовтком і поставити у розігріту до 180 градусів С духовку.

Випікати 15-20 хвилин, до золотистого кольору. Час випікання може трохи відрізнятись – залежить від духовки.
Готові пиріжки прикрити рушником і залишити хвилин на 15, щоб трохи охололи.

Пиріжки можна подавати і до бульйону, і до салатів, и просто істи, як перекус...

Дуже смачно!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Класні пиріжки

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

З м'ясом самі смачні)))

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Для справжніх козаків

Аватар пользователя Пуговка
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Чудові пиріжки

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Дякую, Катю!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Аватар пользователя Wallece
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень