Борщ у горшочку з пампушками" Бабусін"

Аватар пользователя vorobyshek
Кулинар 6 уровня
Борщ у горшочку з пампушками" Бабусін"

Мабуть у всіх бабусь були такі собі духовки в печі... Де все виходило смачніше та цікавіше...
Хочу вас пригостити неймовірним борщом, та й ще і з пампушками...

Список ингредиентов

  • борщ:
  • м'ясо на кістці400 г
  • вода2 л
  • цибуля1-2 шт
  • картопляза смаком
  • морква2 шт
  • буряк1 шт
  • оліядля смаження
  • томатний сікза смаком
  • сіль та спеціі за смаком
  • капустаза смаком
  • зелень
  • затирка:
  • сало солене30 г
  • часник1 зуб.
  • петрушка1 ст.л.
  • пампушки:
  • цукор1 ч.л.
  • вода тепла200 мл
  • молоко тепле120 мл+ 2-3 ст.л. для змащування
  • сіль0.5 ч.л.
  • олія30 мл
  • дріжджі сухі1.5 ч.л.
  • борошно450-500 г
  • заправка:
  • сіль0.5 ч.л.
  • олія2 ст.л.
  • часник3 зуб.
  • зелень0.5 пуч.
  • холодна вода50 мл.

Способ приготовления

У кожної господині свої улюблені страви, свій смак. До того ж борщ, це така цікава страва...
В різних куточках нашої України свої рецепти цієї страви.
Ось так варила борщ моя бабуся.
Для початку треба зварити бульйон з м'яса, води та 1 цілої цибулі.
За півгодини до кінця варки я додаю 1 ст.л. солі, це на наш смак.
Спочатку довести до кипіння, а потім варити на невеличкому вогні до готовності м'яса.

Ось так готується тісто для пампушок та кришки на горщик.
Дріжджі розводять у теплої воді з цукром та 1 ст.л. борошна, дати постояти до піни.
Потім додати сіль, молоко, олію та просіяне борошно.
Замісити м'яке тісто та у тепле місце на 1 годину.

До горщика додати очищену та нарізану картоплю.
Картоплю у нас любить уся родина, тому картоплі ми кладемо на 1/3 від обсягу горщика.
Залити гарячим бульйоном.

Додаємо до горщика заправку з овочів.
Заправку ми робимо так:
Моркву та буряк бабуся нарізала тоненько скибочками, я же натираю на тертці.
Лук дрібно нарізати.
Овочі обсмажити на олії та залити томатним соком( у мене домашній, зі шкуркою та насінням. Саме так і робила моя бабуся). Томатного соку я додаю 1 склянку.
Помідори у нас самі по собі кислі, бо під землею у нас проходять солончаки.
Тому ми не підкислюємо, а підсолоджуємо 1 ч.л.цукру.
Якщо у вас солодкі помідори та солодкий сік, потрібно додати 1 ст.л. яблучного оцету або соку лимону.
Тушити до викіпання рідини.
Додати до горщика.

Далі ставимо до духовки горщик.
Я ставлю до злегка прогрітої духовки до 150 градусів, а потім томити борщ при 180 градусах до м'якості картоплі( саме так ми полюбляємо).
А потім додаємо нарізану капусту та додаємо бульйон, щоб було трохи не до верха( десь на два пальця).

Закриваємо горщик замість кришки, частиною тіста для пампушок.

Та у духовку до золотавого кольору кришечкі з тіста.
Вийняти з духовки та дати вистоятися. Тістяну кришку не знімати.

Коли борщ накрили кришечкою та поставили до духовки, готуємо пампушки.
З залишившогося тіста робим кульки однакового розміру та викладаємо до форми з пергаментом, змащеним олією.
Доки борщ готується, пампушки виростуть у розмірі.

Коли борщ буде вистоюваться, пампушки змастити молоком та випікати у духовці при 190 градусах 30-35 хвилин до золотавого кольору.

Для заправки потрібно часник розтерти з сіллю та зеленню до однорідності або просто продрібнити.
У мене молодий часник.
Додати олію та воду, змішати.

Вийняти пампушки з духовки та відразу, поки вони гарячі, залити рівномірно заправкою.
Дати настоятися 15 хвилин.

До борщу зробити затирку з сала, часника та зелені.
Дрібно- дрібно посікти ножем до однорідності.

Розливаємо борщ по тарілкам, до кожної тарілки додати трохи вареного м'яса.

Та до кожної тарілкі додати затирку з сала.

Подавати борщ треба с пампушками замість хліба.

Пампушки дуже смачні та гарні на вигляд...

Борщ такого червоного кольору завжди.
Колір овочів, насиченість дуже залежить від землі, де вирощувається.
У нас землі кислі та вапняні.
Але на смак це не впливає.

Саме такі спогади з мого дитинства. Саме так бабуся готувала борщ і саме так вчила мене.

Смачно та ситно, як і у бабусі. Як і із печі...

А тістяна кришечка також з'їдається з борщем....
Смачного і вам!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

це наше рідне: духмяний борщ та пампушки. Аж закортіло і собі приготувати.

Аватар пользователя барахтянка
3 уровень

Так у чому справа?
Треба обов'язково приготувати...
Бо це так неймовірно смачно...
Дякую за увагу.

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Валюшо! Дякую за спогади: саме так, з кришкою", готувала в печі борщ моя свекруха...
Це було неймовірно смачно!!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Рає, дякую!
Так може й сама такий борщ приготуєшь?
Це дійсно смачно...

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень