Борщ гетьманський

Аватар пользователя Иришка
Кулинар 7 уровня
Борщ гетьманський

Моя сімя дуже любить борщі, часто їх варю. А сьогодні вирішила взяти книгу, яку подарувала мені мама"Українська стародавня кухня" 1993 року випуску, яка дуже цікава та пізнавальна. От перше блюдо саме з неї.

Список ингредиентов

  • поребрина або груднина400 грам
  • цибулина1шт
  • морква125гр
  • буряк500гр
  • капуста400гр
  • картопля400гр
  • квасоля250гр
  • баклажани консервовані250гр
  • сметана50гр
  • жир50гр
  • сільза смаком
  • корінь петрушки
  • перець горошкомза смаком

Способ приготовления

Поребрину або грудину залити холодною водою, покласти цибулю, перець горошком, лавровий лист і поставити на сильний вогонь, щоб сильно і швидко закипіло.

Бульйон процідити, обполоснути мясо і поділити його на частини.

Покласти у каструлюпокришені моркву, корінь петрушки і буряки, залити бульйоном і поставити варити.

Коли буряки зваряться, покласти нарізану капусту і посолити.

Коли й капуста звариться, додати зварену окремо квасолю з відваром та кілька картоплин. Свіжі або консервовані баклажани стушкувати з маслом, протерти крізь сито і влити у борщ.

Дати закипіти, готовий борщ заправити сметаною.

Борщ гетьманський готовий. Приємного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Я такий борщ куштувала (зі свіжими баклажанами)! Це ДУЖЕ смачно!!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень