Український квас

Аватар пользователя vorobyshek
Кулинар 6 уровня
Український квас

Саме з такою назвою цей квас записаний у мене у старенькому зошиті з рецептами.
Цей квас я роблю часто, особливо улітку.
Ось і зараз у нас почався сезон квасу.

Список ингредиентов

  • бородинський хліб800 г
  • мед2 ст.л.
  • цукор400 г
  • дріжджі2 ч.л.
  • родзинки50 г
  • тепла отстояна вода10 л

Способ приготовления

Хліб нарізати скибочками та добре підсушити у духовці до злегка пересмаженого кольору.

Викласти хліб до 10 л банки, додати родзинки.

Зверху насипати цукор.

В невеличкій кількості теплої води развести мед та дріжджі.

Влити дріжджову воду до хліба та залити теплою отстояною водою. Не кип'яченою, а отстояною, це важливо( чому не знаю, але це було вказано зі знаком оклику)...

Закрити горлечко банки тканиною, що добре пропускає повітря.
Та на сонечко на 2 дня.

Потім квас процідити, разлити по пляшкам та у холод на ніч до вистоювання та охолодження.
А потім насолоджуємося смачнющім квасом....
Холодненький, освіжаючий та дуже смачний...
Пригощайтеся, у мене ще є.

Хлебно-дріжджові залишки від квасу не викидаємо, а складаємо у баночку, під кришечку та можна зберігати у холоді до 3 днів.
А коли ще будете робити квас, то замість дріжджів додати ці залишки, хліб, мед, цукор, родзинки та воду за рецептом.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Смачний!!!
В нас дуже жарко, одразу захотілося пити...

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Дякую!
Я пригостила би, у мене ще є у холодильнику, та ще сьогодні буду ставити нову порцію квасу, але ми так далеко живемо...

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

смачно і корисно. Вчора зробила за вашим рецептом, чекаємо.

Аватар пользователя барахтянка
3 уровень