Завиванці по-чернігівськи

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Завиванці по-чернігівськи

Завиванці (або крученики) – традиційна українська страва. Причому це можуть бути як рулети з м'яса з начинкою, так і печиво (в ньому полоска тіста скручується спираллю з начинкою з кориці чи маку).
Спочатку всі завиванці начинялися пшоняною кашею з смаженою цибулею. Поступово в кожному регіоні стали робити завиванці зі своєю начинкою: картопля, капуста, гриби, яйця, солоні огірки та ін.
У на на Чернігівщині завиванці роблять з чорносливом і копченим салом. Виходить дуже смачна і апетитна страва!

Список ингредиентов

  • свинина (на битки) 400 г
  • цибуля ріпчаста (невелика) 1 шт
  • сало копчене 50 г
  • чорнослив без кісточок 50 г
  • часник 1-2 зубки
  • майонез домашній2-3 ст л
  • сіль, чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

М'ясо нарізати впоперек волокон, не товсто і відбити. Посолити й поперчити і відставити маринуватись (на час приготування начинки).

Чорнозлив залити окропом на 1-2 хвилини. Нарізати чорнослив невеликими шматочками.
Часник і цибулю почистити і помити. Часник пропустити через прес або подрібнити. Цибулю нарізати невеликими кубиками.
Сало нарізати дрібненько.

Сало викласти на сковороду й обсмажити з цибулею до світло-золотистого кольору. Додати часник, чорнослив, присолити і тримати на маленькому вогні ще пару хвилин.

Начинку трохи охолодити.

На край кожного шматка м'яса викласти начинку,

згорнути рулетом і обмотати нитками.

Покласти завиванці у форму для запікання швом донизу, полити зверху майонезом.

Запікати в розігрітій до 220 градусів С духовці хвилин 25-30.

Цю страву зручно готувати: можна все заздалегідь приготувати, а в потрібний час тільки поставити в духовку.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Ух ти, яка смакота

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую, Оксано!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Частенько готую крученики, з цибулею,або з тушкованою капустою,а ось з чорносливом не куштувала! Дуже смачно виглядають!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Наталю, спробуй! Вони смачні та дуже ароматні за рахунок чорнослива.

Аватар пользователя ra36
6 уровень