Каша селянська

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Каша селянська

Дуже проста і неймовірно смачна і ситна страва! До того ж ця каша дуже зручна в приготуванні: саму гречану кашу можна зварити заздалегідь. Також заздалегідь можна пожарити печінку і цибулю. І тоді безпосередно на подачу цієї чудової страви вам знадобиться лише 15-20 хвилин!

Список ингредиентов

  • готова гречана каша1 стакан
  • печінка яловича 80 г
  • цибуля ріпчаста1 шт, невелика
  • вершкове масло 2 ч л
  • яйце куряче, варене вкруту1 шт
  • свіже сало 60-80 г
  • сіль, чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

Зварити розсипчату гречану кашу. Гарячу кашу змастити вершковим маслом і добре перемішати.

Печінку промити, видалити протоки і нарізати шматками товщиною 0,5 – 1 см.
Цибулю помити, почистити і нарізати дрібними кубиками. Половину сала нарізати маленькими кубиками.

На сковороді розтопити подрібнене сало, шкварки вийняти, а у жир викласти цибулю, обсмажити до золотистого кольору.
Цибулю вийняти, а в жир, що залишився, викласти печінку. Обсмажити печінку з обох боків до готовності.

Варене вкруту яйце нарізати дрібними кубиками.

Печінку перекрутити через м'ясорубку або перетерти блендером.
В миску викласти кашу, додати смажену цибулю, шкварки, печінку і яйце.

Перемішати, додати сіль та перець за смаком.

Сало, що залишилося, нарізати тонесенькими полосками.

Сало трохи відбити (якщо нарізали сало товстими шматками, відбити сильніше).

На дно форми для запікання викласти шар сала,

зверху - кашу, прикрити кашу шматками сала.

Форми з кашею поставити у розігріту до 180 градусів С духовку і запікати звилин 10-15, до розтоплення сала.

Подавати страву одразу, гарячою.

Дуже смачно!