Пельмені в бульйоні в горщику "Багаті"

Аватар пользователя vorobyshek
Кулинар 6 уровня
Пельмені в бульйоні в горщику "Багаті"

Дуже смачні пельмені, у смачному та ситному бульйоні.

Список ингредиентов

  • тісто на пельмені:
  • яйце1 шт
  • сіль0.5 ч.л.
  • цукор0.5 ч.л.
  • олія4 ст.л.
  • вода250 мл
  • борошно4 скл.
  • фарш:
  • м'ясо350 г
  • сіль та спеціі за смаком
  • цибуля1 шт
  • тісто на кришечку:
  • яйце0.5 шт
  • вода2 ст.л.
  • борошно
  • а також у горщик:
  • підсолений бульйон м'ясний або овочевий750 мл
  • морква1 шт
  • олія2 ст.л.
  • варені яйця2 шт
  • зелена цибуля різана 2 ст.л.
  • петрушка різана2 ст.л.
  • сметана2 ст.л.
  • яйце0.5 шт

Способ приготовления

Спочатку робимо тісто.
Я роблю це заздалегідь.
Сьогодні пельмені, завтра готую горщик.
Про тісто.
До рецепту йде звичайна вода, холодна.
Але, по смаку дочці, я додаю сильно газовану воду, бо їй так смакує більше.
На сильно газованій воді пельмені виходять ніжніші та більше шовковисті...
Почнемо робити тісто.
До яйця додати сіль та цукор, збити виделкою.
Потім додати воду та олію, також збити виделкою.
Потроху додати борошно просіяне, та замісити тісто, яке м'яке та еластичне, не липне до рук.

Для фаршу м'ясо з цибулею перекрутити на м'ясорубці, змішати та додати сіль та спеції за смаком.
У холод на 30 хвилин.
За бажанням додати трохи холодної води та вимісити до однорідності.
Також до м'яса за бажанням додати трохи жиру або сала, саме так роблять українскі господині у селі.
Ми дуже полюбляємо, коли у м'ясі є жир або сало... Але це зовсім не обов'язково...

Ліпимо пельмені.
Пельмені я заморожувала.
Саме цього вистачить на два маленьких горщика ( 15 шт).
Інші пельмені я підсмажила під кришкою, на олії, на середньому вогні до золотавої скоринки з обох боків ( саме так люблять пельмені у моїй родині).

Залишки тіста, бо у мене завжди щось залишається, я тоненько розкачала, нарізала на квадратики та смужки.
Та підсушила у духовці при 100 градусах до сухого стану, як локшину.
Потім зберігаю у пакеті.
Я часто з цього тіста роблю ось такі заготовки.

Потім такі смужки додаю до супу. Дуже смачно виходить...

Але повернемося до пельменів.
Пельмені треба трохи проварити у киплячої підсоленої воді, 1-2 хвилини.

Та викласти їх у горщикі.

Також трохи відварити і тістяні квадратики.
Також до горщика.

Зверху зажарку з моркви та олії, та зелень.

До кожного горщика додати по одному подрібненому яйцю.

З'єднати сметану з 0.5 шт яйця, перемішати, додати у бульйон, знову перемішуємо.
Розлити навпіл по горщикам.

Робимо кришечки.
До 0.5 шт яйця додати воду, та борошно.

Борошна потрібно стільки, аби тісто було тугим та крутим, як на локшину.

Тоненько розкачати та вирізати два кружечки по розміру горщика.
Наколоти виделкою.

Кладемо тістяні кружечки на горщики.

Та ставимо до холодної або злегка теплої духовки.
При 200 градусах до засмаженого кольору кришечок.

Зняти кришечки.

Та смачного!
Кришечки у моїй родині також їдять... Макаючи у юшку та заїдаючи пельменями, та вареним тістом..

Дуже смачно та неймовірно ситно...
Саме по- українськи...

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже апетитно виглядає!!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Це дуже смачно!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дуже дякую!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень