Печенина

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Печенина

На Закарпатті ця страва, як і голубці, традиційно готується на весілля. В середині застілля печенину подають з гарячим курячим бульйоном (на початку застілля подають курячий бульйон з домашнею локшиною).
Дуже смачна і ситна страва! Якщо зварити бульйон заздалегідь, то приготування багато часу не заніматиме.

Список ингредиентов

  • відварена курятина100 г
  • кефір 80 г
  • борошно 120 г
  • куряче яйце1 шт
  • розпушувач тіста 1 ч л
  • цукор 1 щіпка
  • сіль1/3 ч л
  • оліядля смаження

Способ приготовления

Зварити курячий бульйон (як зазвичай). Курятину вийняти, відділити м'ясо від кісток і розібрати руками на продольні шматочки.

Відділити жовток від білка.
Жовток розтерти з сіллю та цукром.
Додати кефір та борошно, перемішати.

Білки збити в густу піну.
До тіста додати білки і курятину,

обережно перемішати ложкою.

Смажити на добре розігрітій олії, набираючи тісто ложкою, на невеликому вогні. Якщо смажити у фрітюрі, печенина дуже надувається, стає схожою на кульки. Якщо звичайна кількість олії – виходить щось подібне до оладок, до дуже смачних оладок.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Смачно.

Аватар пользователя Игорьок
3 уровень

Як же смачно!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень