Душеніна поспільна

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Душеніна поспільна

Душеніна поспільна – сучасна друга страва української кухні.
Згідно словникам, слово «душеніна» означає м'ясо, приготовлене обжарюванням і тривалим тушкуванням.
Страва виходить неймовірно смачною, соковитою, ароматною. Її приготування безпосередньо вашого часу займе не багато. Готувати душеніну поспільну просто і легко.

Список ингредиентов

  • м'якоть яловичини0,5 кг
  • вершкове масло 4 ст л
  • борошно2 ст л
  • картопля 6 шт
  • цибуля ріпчаста 3 шт
  • корінь селери50 г
  • часник2 зубки
  • м'ясний бульйон 1 стакан
  • зелень петрушки за смаком
  • сіль, чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

М'ясо промити, зачистити: видалити плівки та сухожілля. Нарізати м'ясо невеликими тонкими шматками і відбити. Посолити, пеперчити і

запанірувати в борошні.

На розігрітій з олією сковороді обсмажити м'ясо з 2-х боків до утворення рум'яної скоринки (на великому вогні).

Картоплю, цибулю і корінь селенр промити й почистити. Картоплю нарізати тонкими кружальцями, цибулю і селеру – дрібними шматочками.

В мисці з'єднати картоплю, селеру і цибулю, додати сіль, чорний мелений перець і добре перемішати.

На дно форми для запікання викласти м'ясо,

на нього - шар картоплі з цибулею і селерою, потім повторювати слої м'яса і картоплі 2-3 рази.

Верхній шар повинен бути картопляний.

Залити у форми бульйон і поставити у духовку, розігріту до 200 градусів.

Тушкувати приблизно 50-60 звилин.

Теж саме можна зробити на поверхні плити, без духовки. В такому випадку обсмажене м'ясо і картоплю викладати у сотейник таким же порядком. Так само залити бульйоном і тушкувати на маленькому вогні під кришкою.
Дуже ароматно, соковито. І м'ясо, і овочі дуже смачні!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Мммм, як смачно!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Аватар пользователя ra36
6 уровень