Галушки зі шкварками і сиром по-українськи

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Галушки зі шкварками і сиром по-українськи

Це – одна з найвідоміших страв української кухні, класична.
Заварне тісто в галушках робить їх напрочуд ніжними і смачними. Готувати цю страву дуже просто і швидко. Звісно, вона дуже смачна і ситна (але і калорій багатенько!). Та інколи можна дозволити поласувати такою смакотою!

Список ингредиентов

  • тісто: борошно пшеничне1 стакан (140 г)
  • яйце куряче 1 шт
  • вода110 мл
  • сільза смаком
  • для подачі: сир кисломолочний150 г
  • свіже сало100 г

Способ приготовления

Воду довести до кипіння, присолити і всипати третину борошна. Добре перемішати міксером, до однорідності. Відставити остивати.

Вбити у заварене тісто яйце, добре, до однорідності, перемішати. Поступово додаючи решту борошна, замісити м'яке тісто (його розкатати неможливо). Прикрити тісто плівкою і залишити на столі на 10-15 хвилин.

Свіже сало нарізати дрібненькими шматочками і обсмажити до шкварок, трохи присолити.

Чайною ложкою відділяти невеликі шматки тіста і викладати на доску чи тарілку.

Опустити галушки у киплячу підсолену воду і перемішати, щоб не пристали.
Знову довести воду до кипіння і варити на маленькому вогні хвилин 7-10 (залежить від їх розміру). Готові галушки спливають на поверхню води.
Вийняти галушки шумовкою чи обережно відкинути на дуршляк.
Галушки викласти на тарілку,

зверху присипати сиром,

потім розкласти сало зі шкварками.

Подавати страву одразу, гарячею. на тарілці все перемішати: галушки, шкварки і сир.

Неймовірно смачно!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Мабуть немає такої людини, яка не пробувала галушки.
Та й ще й з сиром...

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Тут ще важливо, що заварне тісто... Смачно! (Хоч і дуже калорійно! )

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Смачно Коли обмаль часу ми таку страву готуємо з макаронами)))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Так, це смачно!

Аватар пользователя ra36
6 уровень