Макові млинці «Малятко»

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Макові млинці «Малятко»

В Україні дуже люблять млинці! Печуть млинці з різними додатками, наповнювачами, різними способами, різного виду і кольору...
Маленькі млинці, на один укус, сподобаються і малятам, і дорослим!

Список ингредиентов

  • молоко 300 мл
  • яйця курячі 3 шт
  • борошно пшеничне 3 ст л, з горкою
  • мак 1,5 – 2 ч л
  • цукор1 ч л
  • сіль 1 щіпка
  • вершкове масло 80 г
  • сир кисломолочний 300 г
  • сметана жирна2 ст л
  • цукор 4 ст л (за смаком)
  • ванільний цукорза смаком
  • родзинкиза бажанням

Способ приготовления

Половину вершкового масла розтопити.
Мак промити, залити окропом на 15 хвилин. Волу злити, мак трохи обсушити.

Трохи збити яйця з сіллю і цукром, додати половину молока (воно повинно бути теплуватим), перемішати. Всипати борошно. Ретельно перемішати, щоб не утворилися комочки. Додати борошно, що залишилося, перемішати.
Всипати мак, влити розтоплене і трохи охолоджене вершкове масло і перемішати. Тісто повинно бути рідким, як завжди на млинці. Дати тісту постояти хвилин 10-15, а потім можна починати смажити млинці.

Випікати млинці на розігрітій сухій сковороді, тільки під перший млинець змастити сковороду олією. Вогонь повинен бути не великим. Наливати тісто тонким шаром, повертаючи сковороду, щоб воно швидко рівномірно розтеклося. Млинці повинні бути тоненькими.
Смажити млинці з одного боку до світло-золотистого кольору, потім перевенути і

тримати на сковороді ще буквально 1-2 секунди, лише щоб тісто «схопилося».
Готові млинці викладати на тарілку стопочкою.

Розрізати млинці на 4 частини – навкрест, і викласти смаженою стороною догори – сюди будемо класти начинку.

Для начинки свіжий сир перетерти блендером, додати сметану, цукор і добре перемішати.
На широку частку млинця викласти трохи начинки (кількість залежить від розміра млинця, тобто, від діаметру сковороди)

і загорнути млинець конвертиком.

В мене сковорода діаметром маленька, 20 см, тому і млинці вийшли не більше мізинчика.

Форму для запікання змастити вершковим маслом (половина, від того, що залишилася).
Викласти у форму млинці, зверху розкласти решту вершкового масла.
Поставити млинці запікатись у розігріту до 180 градусів С духовку, хвилин на 15.

Гарячі млинці можна одразу подавати. З медом, сметаною, варенням....

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

О, так... Млинці з маком та сиром бабуся робила нам також...
Смачно, підтверджую!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Дякую, Валюшо!

Аватар пользователя ra36
6 уровень