Пиріжки з гороху

Аватар пользователя vorobyshek
Кулинар 6 уровня
Пиріжки з гороху

Духові пиріжки з гороху та м'ясом. Цікаве, смачне тісто та соковита м'ясо- горохова начинка.

Список ингредиентов

  • горох1 склянка
  • вода3 склянки
  • сільза смаком
  • тісто:
  • горохове пюре100 г
  • сіль1 ч.л.
  • цукор1 ст.л
  • олія2 ст.л.
  • вода300 мл
  • борошно3-4 склянки( 250 мл)
  • дріжджі сухі2 ч.л.
  • начинка:
  • фарш ( свинина+сало 3:1)300 г
  • морква1 шт
  • олія1 ст.л.
  • горохове пюретреба дивитись
  • сільза смаком
  • прикраси:
  • молоко для змащування25 мл
  • семена льону2-3 ст.л.

Способ приготовления

Спочатку треба зварити горох.
Горох мені дістався той, що не розварюється до пюре, а залишився таким, як і був.
Тому я його заздалегідь замочувала у великій кількості води на ніч.
А потім варила спочатку у 2 склянках води, а потім, додавала склянку холодної води.
Сіль додавати у кінці за смаком.
Горох зварився та залишилося трохи рідини.
Перебила блендером разом з рідиною та вийшло трохи рідкувате.
Тому, якщо у вас сухе пюре з гороху, то й борошна буде трохе менше.

Для тіста потрібно з'єднати горохове пюре з водою, сіллю, олією, цукром та дріжджами, а потім потроху ввести борошно.
Треба дивитися, щоб не було крутим, а м'якесеньким та трошки липнути до рук.
У тепле місце до підьйому на 1 годину.
Це вже тісто вистояне.
Хай воно ще полежить на столі.

Саме час приготувати начинку.
Для цього обсмажити фарш з м'яса та сала на 1 ст л. олії та додати чищену та натерту моркву, ще трохи обсмажити.

Подрібнити на м'ясорубці.

Та додати горохове пюре, що залишилося.
Додавати потроху, кожен раз добре змішуючи так, щоб не було рідке, але й не було сухе.

Це готова начинка.

Тим часом тісто ще підійшло.

Поділити його на рівні шматочки, скачати в кульки.

З кожної кульки зробити корж та викласти начинки за смаком.
Я додавала багато, щоб начинки було багато.

Формуємо пиріжки та викладаємо на деко з пергаментом.
Розігріваємо духовку до 180 градусів.

Поки духовка гріється, пиріжки ще підойдуть.
Перед тим, як їх ставити випікати, треба змастити молоком та притрусити льоном.

Випікати у розігрітій духовці при 180 градусах 20-25 хвилин до золотавого кольору.

Пиріжки смачні як гарячі, так і охолоджені на наступний день.

Тісто добре пропечене, пухке та м'яке, ніжне..
Начинка соковита та смачна.
Дуже смачні та гарні пиріжки .
Подруга моєї бабусі, що колись давала цей рецепт казала, що ним з нею поділилася подруга з Закарпаття.
Тому я вважаю що ці пиріжки є українскі, хоч і не затверджую.
Додаток: рецепт мені дістався вже з сухими дріжджами, але як казала ця бабуся, що були з початку з мокрими.
Смачного і вам!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Гарнесенькі!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень