Кукудзяні січеники «Фермерські»

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Кукудзяні січеники «Фермерські»

Ще одна страва сучасної української кухні.
Дуже смачні кукурудзяні котлетки з кисломолочним сиром! А фруктовий соус до них – просто чудовий!

Список ингредиентов

  • кукурудзяна крупа дрібна120 г
  • сир кисломолочний 80 г
  • куряче яйце1 шт
  • вода 180 мл
  • цукор 1-2 ч л
  • сіль1 щіпка
  • сухарі паніровочні1-1,5 ст л
  • вершкове масло 3-4 ст л
  • для соусу: густе повидло2 ст л
  • молоко 50 мл
  • крохмаль картопляний1 ч л
  • ванілін, цукор за смаком

Способ приготовления

Дрібну кукурудзяну крупу всипати у воду кімнатної температури, що налита в кастрюлю з товстим дном. Поставити на вогонь, присолити і, помішуючи, довести до кипіння.

Варити крупу на розсікателі, на мінімальному вогні под кришкою, хвилин 13-15.
Вийде зовсім густа каша.

Для соусу розмішати повидло (в мене - абриковове) з 80 мл води,

поставити у маленькій кастрюльці на вогонь, довести до кипіння. Розвести крохмаль молоком, добре перемішати і влити тонкою струйкою в кипляче повидло. Помішуючи, готувати кілька хвилин на невеликому вогні, до загустіння. Прикрити кришкою і відставити.

Сир розтерти товкачкою для картоплі або блендером.
Трохи охолодити кукурудзяну кашу, додати збите яйце, сир і цукр.

Перемішати.

Зформувати овальні котлетки,

обкачати їх у сухарях.

Смажити січеники на вершковій оліїї до утворення рум'яної скоринки, на не дуже сильному вогні.

Подавати кукурудзяні січеники гарячими, з фруктовим соусом.

Страва смачна, апетитна!