Сирники з картоплею

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Сирники з картоплею

Кисломолочний сир дуже популярний продукт у нас в Україні. Його куштують і з цукром, і солоним, з медом, сметаною.
Є безліч страв, основою яких є кисломолочний сир. Наприклад, сирники. На даний час рецептів приготування сирників величезна кількість. У кожної української господині є свої секрети приготування цієї страви...
Сьогодні пропоную рецепт не зовсім звичних - солоних сирників. Їх можна приготувати і на сніданок, і на вечерю, і скуштувати в якості другої страви на обід...

Список ингредиентов

  • кисломолочний сир600 г
  • картопля 500 г
  • борошно пшеничне 100 г
  • курячі яйця2 шт
  • молодий часник 1-2 зубки
  • петрушка 5-6 гілочок
  • сільза смаком
  • паныровочні сухарі2-3 ст л
  • оліядля смаження

Способ приготовления

Сир беремо більш сухий, інакше знадобиться значно більше борошна, що погіршить смак сирників. Сир розтерти товкачкою для картоплі.

Картоплю відварити у мундирі, ще гарячою почистити шкурку і теж потовкти в пюре.

Зелень петрушки помити й обсушити; дрібно нарізати.
Білу частину часника помити, обсушити і дрібно нарізати.
В мисці з'єднати сир, картоплю, збовтані яйця, часник і петрушку. Добре перемішати (можна потовкти тією ж товкачкою).

Додати борошно, перемішати.

Зформувати невеликі круглі сирники, обкачати їх у сухарях.

Викласти сирники на добре розігріту сковороду з олією і смажити на не дуже великому вогні до зарум'янювання. Потім перевернути і смажити з іншого боку.

Подавати сирники гарячими. Можна зі сметаною чи густим йогуртом. Я для подачі приготувала соус з бринзи, густого йогурта і петрушки.

Дуже смачні, ніжні і ситні сирники!