Салат з м'ясом і плавленим сиром «Ровенський»

Ще одна страва сучасної української кухні.
Ніжний, легкий і ситний салатик.
М'ясо використовувати варене: курку, індюшатину, пісну свинину чи яловичину.
- Количество порций: 1 порція
- Кухня: Украинская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Рецепти української кухні»
Список ингредиентов
- варене м'ясо — 70 г
- сир плавлений — 60 г
- цибуля ріпчаста — 1 шт, невелика
- яйця курячі — 1 шт
- морква варена — 1/3 шт
- майонез — за смаком
- зелень петрушки — для подачі
- для маринаду: вода — 100 мл
- сіль — 0,5 ч л
- цукор — 2/3 ч л
- оцет 6% — 1 ст л
Способ приготовления

Цибулю почистити, промити й нарізати напівкільцями. Цибулю покласти в невелику мисочку. Воду для маринаду довести до кипіння, додати сіль і цукор, проварити 1-2 хвилини, до розчинення кристалликів. Зняти з вогню, додати оцет і перемішати. Залити цією рідиною підготовлену цибулю. Залишити цибулю маринуватися хвилин на 30-40, доки не охолоне до кімнатної температури. Можна заливати не окропом, а холодним маринадом, тільки тоді треба маринувати цибулю довше, близько 3-х годин.

Мариновану цибулю викласти шаром у салатник чи тарілку,

зверху нанести сіточку з майонезу.

Потім – шар нарізаного дрібними кубиками м'са,

знов майонез.

Прямо на тарілку натерти на крупній тертці яйце,

змастити майонезом.

Зверху натерти плавлений сирок – на середній тертці.

Змастити майонезом.

Потім притрусити верх салату натертою на середній тертці вареною морквою.
Поставити салат у холодильник на 2 години, щоб пропітався.
Перед подачею прикрасити салат за смаком.
- Дата публикации: 18.05.18 - 13:35
- Добавлен в кулинарную книгу: 18
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 8)
Люблю такі салатики! Дуже смачний!
Смачний салат
Цікавий салат!
Дякую, дівчата!!
Рая,вітаю з рецептом тижня!

Дякую, Наталя!
Рая , вітаю з рецептом тижня!
Дякую, Оксанко!