Смаженіна з картоплі з печінкою та чорносливом

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Смаженіна з картоплі з печінкою та чорносливом

Дуже ситна і смачна страва сучасної української кухні. Чорнослив додає свого, особливого, смаку та аромату.

Список ингредиентов

  • картопля1 кг
  • печінка 400 г
  • морква 1 шт
  • цибуля ріпчаста1 шт, велика
  • чорнослив 0,5 стакана
  • перець чорний горошком 6 горошин
  • лаврове листя 2-3 шт
  • сільза смаком

Способ приготовления

Печінку промити, нарізати невеликими скибками. Печінку залити окропом і протримати так кілька хвилин. Потім воду злити, а печінку трохи обсмажити на великому вогні – щоб схопилася скоринка.

Цибулю нарізати чверть-кільцями, моркву натерти на крупній тертці.

До печінки в сковороду додати цибулю і моркву і тушкувати на невеликому вогні до м'якості цибулі.

Чорнослив промити, нарізати смужками.
Картоплю промити й доволі крупно нарізати.

В форму для запікання покласти печінку з овочами,

додати картоплю, чорнослив, посолити і поперчити.

Все добре перемішати і налити воду так, щоб верхній шар продуктів не був покритий водою.

Поставити форму, прикривши кришкою чи фольгою, у розігріту до 190 градусів С духовку. Запікати страву хвилин 35-40, до готовності картоплі. Хвилин через 20-25 кришку зняти.

Подавати страву одразу, гарячею.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Обожнюю все, що з печінкою...

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Неймовірно смачно!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дуже люблю таке поєднання

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую, Дівчата!

Аватар пользователя ra36
6 уровень