Картопляні «Лежні»

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Картопляні «Лежні»

Чудова сучасна страва української кухні! Лежні – це картопля з салом, квашеною капустою та цибулею. Така собі запіканочка.
Ситно і смачно!

Список ингредиентов

  • картопля6 шт
  • сало свіже 100 г
  • квашена капуста1,5 стакана
  • яйця курячі 4 шт
  • цибуля ріпчаста2-3 шт
  • борошно пшеничне2-3 ст л
  • сіль, чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

Відварити у підсоленій воді картоплю, нарізану крупними шматками. Відвар злити, а картоплю потовкти товкачкою. Відставити, щоб трохи охолонула.
Потім додати до картоплі яйце, сіль, чорний мелений перець і

добре перемішати. відставити, щоб охолола.

80 г свіжого сала нарізати дрібними шматочками, витопити жир і підсмажити в ньому дрібно нарізану цибулю до світло-золотистого кольору.

Цибулю війняти зі сковороди, а в те сало покласти капусту (якщо капуста дуже кисла, заздалегідь вимочіть її). Тушкувати капусту на невеликому вогні до готовності, хвилин 20-25. В кінці готовки додати смажену цибулю з салом і перемішати.

Приблизно половину картопляної маси викласти у змащену олією форму для запікання, формуючи по краях невеличкі бортики.
Викласти шаром капусту, трохи приминаючи її.

Зверху викласти решту картоплі, розрівняти поверхню.
Решту сала подрібнити і підсмажити до шкварок. Витопленим салом зі шкварками полити верх лежнів.

Форму поставити у духовку, розігріту до 190 градусів С, запікати хвилин 20-25.

Подавати лежні гарячими. Можна – в якості гарніру, а можна – як самостійну страву.
Добре смакують лежні зі сметаною.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Знаю таке... Смачно!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Дякую, Валюшо!

Аватар пользователя ra36
6 уровень