Битки по-українськи

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Битки по-українськи

Один з популярних видів битків в українській кухні. Готується зі свинини. Для цього відбираються такі частини туші: корейка, вирізка або філей.
Ситна і смачна страва! Готувати просто і швидко.

Список ингредиентов

  • свинина 600 г
  • сало свіже несолоне 100 г
  • цибуля ріпчаста 100 г
  • хліб житній для подачі
  • часник 2-3 зубки
  • зелень петрушки 5-6 гілочок
  • сіль, чорний мелений перецьза смаком
  • жир (смалець, олія)1 ст л
  • м'ясний бульйон0,5 – 1 стакан

Способ приготовления

М'ясо нарізати поперек волокон порційними шматками, придати їм круглу форму. Посолити й поперчити, злегка обсмажити з жиром. На сковороду, де було м'ясо, покласти нарізану тонкими напівкільцями цибулю і пасірувати пд кришкою до м'якості.

В сотейник покласти нарізане тонкими скибочками сало, на нього покласти м'ясо.
На м'ясо викласти цибулю.

Залити битки бульйоном (його не повинно бути багато – десь до половини битків). Поставити на вогонь і після закіпання бульйону тушкувати хвилин 15-20, до готовності.

Часник почистити, промити, потім розтерти або дрібно нарізати.
Петрушку промити, обсушити і дрібно нарізати.
Хліб нарізати не товстими скибками (в мене – житній хліб з насінням соняшника).

На кожен шматок хліба викласти трохи сала (що тушкувалося),

зверху – биток з цибулею.

На биток - петрушку і посипати часником.

Можна подавати як другу страву, з гарніром. А можна – так, як є – у вигляді бутерброда.

Смачно!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Смачно!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Смакота! Ніхто не відмовиться!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Так смачно з салом та цибулею, обов'язково приготую)))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Дякю, дівчата!

Аватар пользователя ra36
6 уровень