
Битки по-українськи

Один з популярних видів битків в українській кухні. Готується зі свинини. Для цього відбираються такі частини туші: корейка, вирізка або філей.
Ситна і смачна страва! Готувати просто і швидко.
- Время приготовления: 1 час
- Количество порций: 4 порції
- Кухня: Украинская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Рецепти української кухні»
Список ингредиентов
- свинина — 600 г
- сало свіже несолоне — 100 г
- цибуля ріпчаста — 100 г
- хліб житній — для подачі
- часник — 2-3 зубки
- зелень петрушки — 5-6 гілочок
- сіль, чорний мелений перець — за смаком
- жир (смалець, олія) — 1 ст л
- м'ясний бульйон — 0,5 – 1 стакан
Способ приготовления

М'ясо нарізати поперек волокон порційними шматками, придати їм круглу форму. Посолити й поперчити, злегка обсмажити з жиром. На сковороду, де було м'ясо, покласти нарізану тонкими напівкільцями цибулю і пасірувати пд кришкою до м'якості.

В сотейник покласти нарізане тонкими скибочками сало, на нього покласти м'ясо.
На м'ясо викласти цибулю.

Залити битки бульйоном (його не повинно бути багато – десь до половини битків). Поставити на вогонь і після закіпання бульйону тушкувати хвилин 15-20, до готовності.

Часник почистити, промити, потім розтерти або дрібно нарізати.
Петрушку промити, обсушити і дрібно нарізати.
Хліб нарізати не товстими скибками (в мене – житній хліб з насінням соняшника).

На кожен шматок хліба викласти трохи сала (що тушкувалося),

зверху – биток з цибулею.

На биток - петрушку і посипати часником.

Можна подавати як другу страву, з гарніром. А можна – так, як є – у вигляді бутерброда.

Смачно!
- Дата публикации: 19.05.18 - 07:39
- Добавлен в кулинарную книгу: 2
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 6)
- Нас вже 28490, приєднуйтесь!
- Рецептів на сайті 40827
- знаходити нові рецепти
- створити свою кулінарну книгу
- змагатися в кулінарних конкурсах
- знаходити нових друзів
Смачно!
Смакота! Ніхто не відмовиться!
Так смачно з салом та цибулею, обов'язково приготую)))
Дякю, дівчата!