Заварні млинці з полуничною начинкою

Звичайні заварні млинці, але з додаванням начинки з полуниці вони стають вишуканою стравою! Чудовий сніданок або вечеря!
Можна заздалегідь зробити начинку, якщо у вас зовсім бракує часу.
- Время приготовления: 30 минут
- Количество порций: 3-4 порції
- Кухня: Украинская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Швидкі рецепти»
Список ингредиентов
- для млинців: молоко — 160 мл
- сіль — 1 щіпка
- цукор — 1 ст л
- розтоплене вершкове масло — 1,5 ст л
- борошно — 160 г
- вода — 130 мл
- жовтки курячих яєць — 2 шт
- для начинки: полуниця свіжа — 200 г
- цукор — 50-60 г
- крохмаль — 15 г
- вода — 2 ст л
Способ приготовления

Збити жовтки міксером, додати половину теплого молока, перемішати. Всипати борошно, перемішати, щоб іийшло тісто без комочків.
Додати сметану і решту молока, добре перемішати. Воду з олією довести до кипіння і влити у тісто. Швидко ретельно перемішати. Відставити на 10 хвилин.

Для начинки полуницю промити й нарізати некрупними шматочками.

Викласти у сотейник, додати цукор і перемішати.

Поставити сотейник на середній вогонь і прогрівати, постійно помішуючи, 2-3 хвилини, щоб цукор розтанув, а полуниця випустила багато соку.

Крохмаль розвести у воді і влити тоненькою струйкою у полуницю. Швиденько перемішати.

Поставити сотейник з полуницею на маленький вогонь і, постійно помішуючи, витримати до загустіння (ще кілька хвилин).

Перекласти полуничну начинку на тарілку і відставити охолоджуватись.

Смажимо млинці. Добре розігріти сковороду з олією (1/3 чайної ложки) і вилити трохи тіста. Повертаючи та нахиляючи сковороду, домогтися, щоб тісто розтеклося тонким шаром по сковороді. Смажити до утворення золотистих плямок, потім млинець обережно перевернути і смажити іншу сторону. Для всіх наступних млинців змащувати сковороду не потрібно. Готові млинці складати стопочкою.

Поки млинці печуться, паралельно викладати начинку на готові млинці,

згортати їх трубочкою. Потім можна розрізати навпіл. Кількість начинки – на ваш смак.

Готові млинці-трубочки складати на тарілку. Подавати млинці зі сметаною.

Ніжні млинці з яскравою ароматною начинкою сподобаються і дорослим, і дітям!
- Дата публикации: 04.06.18 - 12:01
- Добавлен в кулинарную книгу: 3
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 3)
Ох, як смачно....
Яка смакота
Дякую!
Смакота!
Дякую, Наташа!