Яловича печінка у вині

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Яловича печінка у вині

Печінка за цим рецептом виходить ніжною, соковитою, дуже ароматною.
Лише 1 інгредієнт здатен перетворити просту буденну страву на більш вишукану, з новим приємним смаком...

Список ингредиентов

  • часник 3 зубки
  • біле сухе вино50 мл
  • олія 2-3 ст л
  • печінка 400 г
  • сухарі паніровочні1 ст л з гіркою
  • цибуля ріпчаста 1 шт, невелика
  • сіль, чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

Печінку добре промити, видалити плівки та протоки. Нарізати печінку на шматочки близько 2,5-3 см.

Цибулю і часник почистити, промити й дрібно нарізати.

Добре розігріти сковороду з олією, викласти печінку й обсмажити, перевернувши, протягом 5 хвилин.
Печінку викласти на тарілку,

Посипати цибулю кмином, сіллю та перцем. Влити 200 мл окропу та вино. Помішуючи, довести до кипіння. Тушкувати на маленькому вогні, без кришки протягом 4-5 хвилин.
а у ту ж сковороду покласти часник і цибулю, смажити на маленькому вогні 5 хвилин.
Посипати цибулю кмином, сіллю та перцем.

Влити 200 мл окропу та вино. Помішуючи, довести до кипіння. Тушкувати на маленькому вогні, без кришки протягом 4-5 хвилин.

Викласти печінку в соус, присипати сухарями, готувати на маленькому вогні ще 5 хвилин. (Щоб соус більше прикривав печінку, я її переклала у сотейник меншого діаметру і вилила туди соус.)

Готову печінку викласти на тарілку, додати трохи соусу.

Печінка виходить м'яка, ніжна та ароматна.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже люблю печінку, в вині не готувала, цікаво спробувати!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Іра, спробуй - дужк смачно!

Аватар пользователя ra36
6 уровень