Помідори по-єгипетськи

Помідори по-єгипетськи

Пропоную приготувати пряну і дуже цікаву закуску з помідорів. Її можна подавати до м'яса, сирів, особливо розсільних.

Список ингредиентов

  • помідор 3
  • цибуля1
  • горіхи2,5ст.л.
  • гранатовий соус (наршараб)3ст.л.
  • кунжут 2 ст. л.
  • коріандр 0,5 ст. л.
  • зіра 0,5 ст. л.
  • чебрець0,5 ч. л.
  • мед 2 ч. л.
  • сіль та мелений перець за смаком

Способ приготовления

Цибулю нарізати кільцями, присолити і полити гранатовим соусом наршараб. В мене соус вже загустів, тому я розбавила його столовою ложкою води. Залишити на 20 хвилин.

Тепер приготуємо горіхову приправу «Дукка».
На сухій сковорідці з товстим дном обсмажити спочатку горіхи,

потім кунжут.Мелені коріандр і кумін(зіра) я обсмажую 30 секунд.
Якщо коріандр і кумін в насінні, їх треба обсмажити на сковорідці пару хвилин і перетерти у ступці.

Всі інгредієнти складаємо в блендер, додаємо сушений чебрець та за бажанням сіль.

Подрібнюємо у велику крихту.

Помідори нарізати кільцями і змастити медом, я допомагала пензликом.

Трохи присолити, посипати свіжезмеленими перцями - червоним і чорним.
Зверху щедро посипати горіховою сумішшю.

Покласти кільця маринованої цибулі, можна додати оливки.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Просто чудово: швидко і смачно!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Рая, щиро дякую!

Аватар пользователя Котенок
4 уровень

обожнюю помідори, з горішками ще не готувала, цікавий роецепт

Аватар пользователя gutka
6 уровень