
Помідори по-єгипетськи

Пропоную приготувати пряну і дуже цікаву закуску з помідорів. Її можна подавати до м'яса, сирів, особливо розсільних.
- Время приготовления: 30 минут
- Количество порций: 4
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Швидкі рецепти»
Список ингредиентов
- помідор — 3
- цибуля — 1
- горіхи — 2,5ст.л.
- гранатовий соус (наршараб) — 3ст.л.
- кунжут — 2 ст. л.
- коріандр — 0,5 ст. л.
- зіра — 0,5 ст. л.
- чебрець — 0,5 ч. л.
- мед — 2 ч. л.
- сіль та мелений перець — за смаком
Способ приготовления

Цибулю нарізати кільцями, присолити і полити гранатовим соусом наршараб. В мене соус вже загустів, тому я розбавила його столовою ложкою води. Залишити на 20 хвилин.

Тепер приготуємо горіхову приправу «Дукка».
На сухій сковорідці з товстим дном обсмажити спочатку горіхи,

потім кунжут.Мелені коріандр і кумін(зіра) я обсмажую 30 секунд.
Якщо коріандр і кумін в насінні, їх треба обсмажити на сковорідці пару хвилин і перетерти у ступці.

Всі інгредієнти складаємо в блендер, додаємо сушений чебрець та за бажанням сіль.

Подрібнюємо у велику крихту.

Помідори нарізати кільцями і змастити медом, я допомагала пензликом.

Трохи присолити, посипати свіжезмеленими перцями - червоним і чорним.
Зверху щедро посипати горіховою сумішшю.

Покласти кільця маринованої цибулі, можна додати оливки.

Смачного!
- Дата публикации: 15.06.18 - 15:48
- Добавлен в кулинарную книгу: 4
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 4)
- Нас вже 28330, приєднуйтесь!
- Рецептів на сайті 40826
- знаходити нові рецепти
- створити свою кулінарну книгу
- змагатися в кулінарних конкурсах
- знаходити нових друзів
Просто чудово: швидко і смачно!
Рая, щиро дякую!
обожнюю помідори, з горішками ще не готувала, цікавий роецепт