Салат з тунцем, огірками та яйцями

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Салат з тунцем, огірками та яйцями

Смачний і простий салат! Дуже ніжний на смак, ароматний, свіжий і легкий! Найбільше часу займає – відварити яйця....

Список ингредиентов

  • тунець консервований у власному соку 100 г
  • огірок свіжий2 шт
  • яйця курячі, відварені вкруту 2 шт
  • оливкова олія 2 ст л
  • діжонська гірчиця1 ч л
  • сік лимонний 1 ч л
  • кріп, подрібнений 1 ст л
  • сільза смаком

Способ приготовления

Приготувати заправку: в маленьку мисочку викласти олію, діжонську гірчицю, кріп і щіпку солі.

Переміышати складові заправки, добиваючись однорідності.

Яйця відварити вкруту, остудити й почистити. Огірки промити. Якщо огірки гірчать, почистити шкурку.
Кріп промити, обсушити й подрібнити.
Огірки нарізати дрібними кубиками. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки теж нарізати дрібними кубиками.

З тунця злити рідину. Якщо тунець не салатний – роздавити віделкою.

Салат викладати шарами. Можна викласти, використавши кулінарне кільце, але я зробила «салат-перевертень»: викладала у салатник, вкритий харчовою плівкою, шари, починаючи з останнього. І коли готовий салат перевернула, все стало на свої місця.
Спочатку натерти на середній тертці половину жовтків.

На жовтки викласти білки і трохи притоптати.

Викласти половину заправкию

Потім – шар тунця,

знову заправка.

Викласти огірки і добре притоптати.

Обережно перевернути салат на тарілку, зняти плівку.

Зверху притрусити рештою жовтків.

Прикрасити салат за смаком. У мене – маленькі шматочки помідорів і листики петрушки.

За смаком - дуже ніжний салат!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Люблю салати з тунцем

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую, Оксано!
Я теж їх люблю: ситно і смачно!

Аватар пользователя ra36
6 уровень